Hoe schrijf je je in voor zwemles?
1. Als je zwemles wil gaan volgen moet je je eerst inschrijven. Je kan je inschrijven via onze webshop of bij de balie van het zwembad waar je de zwemles wil gaan volgen (de Tongelreep of het Ottenbad).
2. Je bent ingeschreven als het inschrijfformulier ingevuld bij ons aanwezig is en het inschrijfgeld is betaald. Je krijgt een bevestiging van je inschrijving.
3. De inschrijfkosten moeten worden betaald via de webshop of bij de receptie van het zwembad. De kosten voor inschrijving staan op de website van Eindhoven Sport.
4. Is er een wachtlijst? Dan bepaalt onder andere de datum van inschrijving én de vrije plaatsen in de lesgroepen hoe snel je kunt starten.
5. Is er plaats? Dan ontvang je hier een bericht van.
6. Restitutie van de inschrijfkosten is uitgesloten.
Welke regels zijn er voor zwemles?
7. Om mee te doen met de zwemles moet je minimaal 4 jaar zijn.
8. Je wordt ingedeeld in een lesgroep op een vaste dag en vaste tijd.
9. Inhalen van een zwemles omdat je een keer niet bent geweest is niet mogelijk.
10. Op de volgende feestdagen wordt er geen zwemles gegeven: Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, 5 mei (1 keer in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag.
11. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen zwemles gegeven.
12. Om zwemles te volgen is een zwemlesabonnement nodig.
13. Het zwemlesabonnement is geldig voor een acht lessen en moet voor de eerste les begint betaald worden. Ga je zwemmen in een diplomagroep? Dan is het soms mogelijk om minder lessen af te nemen. Dit wordt schriftelijk aangegeven.
14. Betaling van het zwemlesabonnement kan via onze webshop of bij de balie van het zwembad.
15. Het zwemlesabonnement wordt op een zwempas gezet.
16. De zwempas moet iedere zwemles meegenomen worden. Zonder zwempas en uiteraard een geldig abonnement heb je geen toegang tot de zwemles.
17. De zwempas is geldig voor de periode waarin je zwemlessen volgt. Na het behalen van je diploma’s dien je de zwempas in te leveren bij de balie van het zwembad waar je zwemles hebt gevolgd.
Wat zijn de regels als je een les mist?
18. Lessen die vanwege ziekte of om een andere reden worden gemist, worden niet verrekend en ook niet vergoed.
19. De eerste 3 lessen afwezigheid worden nooit vergoed.
20. Deze 3 weken gaan in vanaf het moment dat je dit schriftelijk bij ons meldt.
21. Bij langdurige ziekte kan in overleg een verrekening in de vorm van lessen plaatsvinden. Je ontvangt geen geld terug.
Wat als je jouw zwempas verliest?
22. Bij beschadiging, diefstal of het zoekraken van de zwempas, moet je een nieuwe zwempas aanvragen. Hiervoor moet je betalen.
Hoe werkt diplomazwemmen?
23. De zwemdiploma’s komen van de Nationale Raad Zwemveiligheid.
24. Als je diploma mag zwemmen, krijg je dit te horen van de zwemonderwijzer.
25. Hiervoor moet je apart inschrijven en betalen.
26. Bij het inschrijven kun je aangeven of je door wil gaan met een vervolgdiploma of dat je wil stoppen.
Wat als je je zwemles wilt beëindigen?
27. Als je wil stoppen met de zwemles, kan dit aan het einde van een lesperiode.
28. Je doet dit door een e-mail te sturen met vermelding van het zwempasnummer. Of door de zwempas in te leveren bij de balie.
29. Als je stopt tijdens een lesperiode, krijg je behoudens bij uitzondering geen geld terug. Is er sprake van een uitzondering, dan geldt er een opzegtermijn van 3 weken.
Welke regels zijn er voor de veiligheid?
30. Jij en jouw begeleidende ouder/verzorger dienen, mede in het belang van de veiligheid, de huisregels op te volgen.
31. De begeleidende ouder/verzorger en jij dienen de aanwijzingen van het dienstdoende personeel te allen tijde op te volgen. Jullie dienen je tevens te houden aan de op borden aangegeven geboden en verboden.
32. Het bij herhaling niet houden aan of opvolgen van hetgeen in artikel 35 en 36 is omschreven, kan leiden tot onmiddellijke beëindiging van de zwemles zonder aanspraak op enige terugbetaling.
33. Leskinderen met een beperkte zwemvaardigheid, een bepaalde overtuiging van ouders/verzorgers, de aanwezigheid van een taalbarrière, medische aandoeningen en/of andere zorgaspecten, die risico’s ten aanzien van de veiligheid (van het kind) met zich kunnen brengen, dienen dit voorafgaand aan de zwemles(sen) bij de zweminstructeur te melden. Om de veiligheid van het kind te waarborgen, maakt de zweminstructeur in dat geval voorafgaand aan de zwemles afspraken over zijn toezicht. De zweminstructeur legt deze afspraken schriftelijk vast.
34. De begeleidende ouder/verzorger van het kind is tot aan en vanaf het overdrachtsmoment met de zweminstructeur te allen tijde verantwoordelijk voor de veiligheid van het kind. Ouders/ verzorgers dienen het kind te begeleiden tot overdracht aan de lesklantenman.
Welke regels zijn er voor het bekijken van zwemles?
35. Ouders/ verzorgers mogen, uitzonderingen daargelaten, niet aanwezig zijn bij zwemles. Vanuit de horecagelegenheid is het mogelijk om de zwemles ‘op afstand’ (raam of beeldscherm) te volgen. De gemeente is niet aansprakelijk in het geval het ‘op afstand’ volgen niet mogelijk is.
36. Bij incidenteel gereserveerd badwater voor zwemles is het niet mogelijk om live camerabeelden te tonen op het beeldscherm.
37. Het is niet toegestaan om foto- of videobeelden van de zwemles. Ook is het niet toegestaan om foto- of videobeelden te maken van het beeldscherm waarop beelden van zwemlessen worden getoond. Maak je toch foto- of videobeelden, dan mogen onze zwembadmedewerkers of het horecapersoneel jou de toegang tot de horecagelegenheid ontzeggen.