Scouting Roosevelt ontvangt eerste Uniek Sporten Certificaat in Eindhoven

Scouting Roosevelt is de eerste Eindhovense sportvereniging die het Uniek Sporten Certificaat ontvangt. Dit certificaat laat zien dat mensen die een beperking ervaren welkom zijn bij de club. “Bij ons kan en mag iedereen met een uniek talent meedoen. Met dit certificaat laten we dat nog meer zien”, aldus Ruud van Acquoij (voorzitter).

Unieke talenten

Steeds meer sportaanbieders zetten zich in voor mensen die een beperking ervaren. Het vraagt vaak om meer kennis en aanpassing van een sportclub dan voor een gemiddelde sporter. Het Uniek Sporten Certificaat toont deze inspanning aan. Ook weten unieke sporters zo waar ze welkom zijn. Ruud: “Sinds 1963 verzetten we veel werk om een fijne scouting en vereniging te zijn voor onze leden. Het certificaat is voor ons een erkenning. Nog niet altijd weten mensen die een beperking ervaren, of hoe wij ze liever noemen ‘unieke talenten’, ons te vinden. We hopen dat ze ons ook vinden via de Uniek Sporten website doordat we dit certificaat hebben gehaald.”

Inclusiviteit als drijfveer

Volgens Ruud is inclusiviteit niet vanzelfsprekend. “Inclusiviteit is bij ons juist de drijfveer. Wij zijn een scouting voor iedereen! Voorop staat dat we jongeren een mooie en gezellige tijd willen geven. Tegelijkertijd bieden we ouders en verzorgers in het weekend vrije handen. Goed voor de ontspanning van beiden dus.” Scouting Roosevelt heeft zorgbedden, een aangepaste wasgelegenheid en keuken. De vuurkuil is toegankelijk voor rolstoelen en de vele activiteiten en spellen zijn aangepast voor verschillende beperkingen. Zo kan ieder uniek talent meedoen!

Als vereniging aan de slag met inclusiviteit en/of een Uniek Sporten Certificaat? Neem een kijkje op de website van Uniek Sporten om je certificaat aan te vragen.