Nieuw reserveringssysteem en nieuwe toegangskaarten bij zwembaden

Per 11 november veranderen er een aantal zaken bij de De Tongelreep en ir. Ottenbad. De gemeentelijke zwembaden gaan werken met een nieuw reserveringssysteem via de webshop. Hiermee kun je eenvoudig je zwemmoment inplannen en ben je verzekerd van een plekje bij jouw gekozen zwemactiviteit. Ook komen er nieuwe toegangskaarten in het aanbod, zodat je voordelig kunt zwemmen op basis van jouw zwemgewoonten. Kies, plan en zwem!

Plan je zwemmoment

Vanaf 1 november kun je zwemactiviteiten reserveren via de webshop van de Tongelreep en ir. Ottenbad. De eerste datum waarvoor je een reservering kunt maken is 11 november. Met dit nieuwe systeem heb je altijd inzicht in de beschikbaarheid van jouw favoriete zwemactiviteiten en kun je je plekje van tevoren vastleggen. Bij aankomst in het zwembad hoef je niet meer in de rij te wachten bij de receptie. Je kunt eenvoudig je pas of e-ticket scannen bij de toegangspoortjes en direct naar binnen gaan. Meer informatie over het nieuwe reserveringssysteem vind je op de pagina Kies, plan & zwem. Hier lees je ook de spelregels van het reserveren en wat dit betekent voor jouw zwembadbezoek.

Meisje met duikbril die zwemt

Nieuwe toegangskaarten

Naast de losse toegangskaartjes zijn er nu ook 10-, 20- en 40-badenkaarten beschikbaar en abonnementen voor 3, 6 of 12 maanden. Deze nieuwe kaarten bieden je de mogelijkheid om voordeliger te zwemmen, afhankelijk van hoe vaak je komt. Of je nu wekelijks meerdere keren zwemt of af en toe met iemand samen komt zwemmen, er is altijd een passende optie voor jou. Ben je benieuwd welke kaart het beste bij jouw zwemgewoonte past? In onze keuzemodule kan je aangeven hoe vaak je wil komen zwemmen en op basis daarvan geven we je een persoonlijk advies. Ook lees je meer over de verschillende toegangskaarten.

De badenkaart en het abonnement vervangen het passe-partout 

Met de komst van de nieuwe toegangskaarten vervalt het passe-partout. Deze toegangskaart bracht veel werk met zich mee: eerst saldo op de kaart zetten, voordat je kon bijbetalen bij elk bezoek. Bovendien was het passe-partout persoonsgebonden, waardoor ieder familielid een eigen passe-partout nodig had. De badenkaarten zijn overzichtelijker en er is bij de 10-badenkaart een mogelijkheid om de kaart te delen, waardoor hij eerder voor voordeel zorgt. Bij de 20- en 40-badenkaart kun je online je tegoed inzien. Zo kom je in het zwembad niet voor verrassingen te staan.

Het is tot en met 31 december 2024 nog mogelijk om een passe-partout aan te schaffen. Deze is vanaf de datum van aankoop een jaar geldig, dus uiterlijk tot en met 31 december 2025.

Vragen?

Meer informatie over het nieuwe reserveringssysteem en de nieuwe toegangskaarten lees je bij de veelgestelde vragen en antwoorden kies, plan en zwem.