Voortgang proces nieuwbouw/verbouw Tongelreep

Vanaf dinsdag 6 september 2016 zijn het golfslagbad en het buitenbad gesloten. De andere baden van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep (waaronder het Pieter van den Hoogenband zwemstadion) blijven gewoon open voor de bezoekers/verenigingen. Er zijn tal van andere mogelijkheden om te blijven zwemmen bij de Tongelreep. Neem deel aan een van de vele zwem- en bewegingslessen, kom baantjes zwemmen of ga zwemmen bij één van de de verenigingen in de Tongelreep. Ook kun je na de zomer recreatief blijven zwemmen bij het Ottenbad.

Op weg naar de toekomst…

Graag willen we je op de hoogte houden over de ontwikkelingen van het golfslagbad en de nieuw-/verbouw van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Nu het Golfslagbad gesloten is, komt hiervoor in de plaats een veelzijdig, eigentijds en ‘Eindhovens’ familiebad. In samenspraak met gebruikers (onder andere verenigingen) en andere belanghebbenden worden de plannen voor de nieuw-/verbouw de komende periode uitgewerkt. Jakob Wedemeijer, wethouder actieve stad, diversiteit en vergunningen, roept ook de inwoners op om mee te denken en praten over hoe het nieuwe familiebad er uit komt te zien. 

De voortgang

De uitwerking van de nieuwe Tongelreep geschiedt door samenwerking. Gebruikers(groepen), maar ook andere partners in stad zijn actief betrokken. We kiezen voor een open creatief proces op basis van Design Thinking. Het doel van dit proces is om te komen tot een concrete invulling van het Programma van Wensen voor de omvorming van de Tongelreep. Op dit moment is er een boekje gemaakt over het open proces en deze is hier te downloaden. Indien er nieuwe informatie naar voren komt, zal deze pagina weer worden geupdate. 

Het buitenbad en Golfslagbad van de Tongelreep zijn definitief gesloten. Wij zijn wel nog open voor baantjes zwemmen, zwem-en bewegingslessen! Het buitenbad van het Ottenbad daarentegen is nog wel open! 

Date: 
20 juni 2017