IJshockey ook voor meiden, vindt Anne!

In een Tsjechisch café zag de toen zesjarige Anne van den Hurk ijshockey op televisie. Ze was meteen in de ban van de sport. Gelukkig bleek er in Eindhoven een schaatsschool te zijn, de Kemphanen. “Daar leerde ik schaatsen en ijshockeyen. Inmiddels doe ik het al 7 jaar en ik hoop ooit in het nationaal damesteam te komen.”

Ook een sport voor meiden

IJshockey, ook een sport voor meiden? Volgens Anne wel! “Het is een actieve en gedisciplineerde sport. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet voor meiden is. Naast dat het een fysieke sport is, is het vooral gezellig bij de trainingen en kunnen we met elkaar lachen. Ook leren we van elkaar en we helpen elkaar als het een keertje niet zo goed gaat. Ik heb er een stel vriendinnen bij gekregen en dat is uiteindelijk het leukst.” De sport biedt een stuk ontspanning en een manier om het hoofd leeg te maken na een lange dag school.

Op weg naar de top

Voor Anne is het niet zomaar een sport. Ze blijkt er ook nog eens in uit te blinken en ze is erg fanatiek. Zo’n vier keer per week is ze bij Eindhoven Kemphanen te vinden. Ze traint bij de U13, U15 en het damesteam. “Ik ben heel blij met wat ik al heb bereikt en vind het tof hoe mijn team, onze coaches en trainers hun best doen om ons nog beter te maken. Ik hoop in de toekomst in het nationaal damesteam te komen. Vanaf daar zie ik wel of ik verder kan komen met ijshockey. Misschien start ik wel een ijshockeycarrière op in Zweden?” Het enthousiasme van Anne spat er vanaf en dat hoopt ze over te brengen aan andere meiden.

IJshockey Bauer Girls Tour

De Bauer Girls Tour zet zich in om ijshockey bekender te maken bij meisjes en om nieuwe leden te werven. De tour gaat langs alle ijsbanen in Nederland met als grote afsluiter het WK U18 vrouwen in Heerenveen van 15 tot 21 januari 2024. Op 9 december komt de tour langs Eindhoven en kunnen alle meiden, met of zonder ervaring, meedoen bij Eindhoven Kemphanen. Er zijn schaatsen en uitrustingen beschikbaar.