Zwemvaardig, wel zo veilig!

< Terug

Leren zwemmen is onderdeel van de Nederlandse cultuur. Dat is niet zo gek als je bedenkt hoeveel water ons kikkerlandje bevat. Zo’n 19% van Nederland bestaat uit water, volgens cijfers van het CBS (2012). Het is daardoor belangrijk dat je zwemveilig bent en jezelf kunt redden, mocht je onverwacht in het water belanden of in/aan het water willen recreëren. Zwemmen is daarnaast ook heel erg leuk en goed voor je lijf. Je traint er namelijk al je spieren mee en, extra fijn, het is niet blessuregevoelig. Een goede reden om het te leren dus. Dat vinden ook de moeders van onze zwemkinderen. Lees hier het verhaal van moeder Semra en het verhaal van moeder Tannie over de zwemvaardigheid van hun kinderen.

Leren zwemmen voor iedereen

Veel kinderen in Nederland leren zwemmen vanaf hun vier of vijf jaar, dit omdat ze dan al vroeg aan het water wennen en eerder watervrij zijn. Bovendien vinden veel ouders het een veilig gevoel, wanneer hun kind het zwem-ABC in de zak heeft en zwemveilig is. Dat wil niet zeggen dat het niet goed is om later te beginnen met zwemles. Op latere leeftijd is de motorriek van kinderen vaak beter, waardoor het makkelijker is om een zwemslag aan te leren. Voor sommigen werkt dit daardoor beter en doorlopen ze sneller hun zwemlessen.

Bekijk het aanbod bij de Tongelreep Bekijk het aanbod bij het Ottenbad

Zwemles voor tieners en volwassenen

Heb je het idee dat iedereen al kan zwemmen en kun jij het nog niet? Geen probleem. Het is prima mogelijk om als tiener of volwassene nog te leren zwemmen. En je hoeft niet bang te zijn dat je dan tussen de kleuters zwemt, er zijn voor tieners en volwassenen aparte zwemlessen, waarin je het volledige zwem-ABC kunt behalen of je zwemslagen kunt verbeteren. Naast de zwemlessen voor tieners en volwassenen, bieden we zwemlessen aan speciaal voor vrouwen en voor kinderen met een beperking.

Bekijk het aanbod voor tieners Bekijk het aanbod voor volwassenen

De 10 voordelen van zwemles bij de Tongelreep en het Ottenbad

  1. Spelenderwijs leren zwemmen. Zwemles is leuk!
  2. Vijf keer diplomazwemmen per jaar.
  3. Persoonlijke benadering. Niveau van de zwemmer staat centraal.
  4. Flexibiliteit. Tussendoor instromen in een volgende groep is mogelijk, evenals overstappen naar een andere instructeur wanneer er geen klik is.
  5. Geen gebruik van drijfmiddelen. Hierdoor ervaar je direct wat het effect van water is. 
  6. Leren zwemmen in een veilige omgeving. Al onze instructeurs zijn gediplomeerde instructeurs en gelicenseerd om diplomazwemmen af te nemen. Bovendien zijn ze in het bezit van een Verklaring omtrent gedrag.
  7. Transparantie tijdens de lessen. Ouders kunnen toekijken bij de lessen en eventueel vragen stellen.
  8. Diverse kortingen voor onze lesklanten, zoals korting op vrij zwemmen en een stoomcursus in diverse schoolvakanties.
  9. Zwemlessen op zowel werkdagen als in het weekend.
  10. 45 minuten zwemles. Hierbij wordt rekening gehouden met de spanningsboog van kinderen.