Veelgestelde vragen over Indoor-Sportcentrum Eindhoven

Algemeen

Welke evenementen vinden er plaats in Indoor-Sportcentrum Eindhoven?

Indoor-Sportcentrum Eindhoven biedt alle nodige faciliteiten voor zowel grote als kleine evenementen. Een sportveldje huren, een wekelijkse trainingsruimte reserveren, vergaderen of een meerdaags toernooi organiseren, het kan allemaal bij Indoor-Sportcentrum Eindhoven. Afgelopen jaren hebben we onder andere Dames Handbal Interlands, Dutch Open Taekwondo, NK dames Korfbal en nog vele andere (top)sporters mogen verwelkomen in onze sportaccommodatie.

Ik wil iets organiseren in Indoor-Sportcentrum Eindhoven, kan dat?

Jazeker! Onze collega’s helpen je graag verder. Bel (040) 238 88 66 of stuur een e-mail naar sportreservering@eindhoven.nl met jouw vraag.

Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan Indoor-Sportcentrum Eindhoven, waar kan ik terecht?

Neem contact op met de beheerder van de sporthal via (040) 238 14 37 of stuur een e-mail naar sportreservering@eindhoven.nl.

Door een landelijke wijziging in het btw-stelsel, is per 1 januari 2019 de btw-sportvrijstelling verruimd. Wat betekent dit voor mij?

Lees meer over de gevolgen n.a.v. de wijziging in het btw-stelsel voor het huren/gebruik van een gemeente sportaccommodatie. 

Bereikbaarheid

Hoe bereik ik Indoor-Sportcentrum Eindhoven?

Indoor-Sportcentrum Eindhoven ligt in het zuiden van Eindhoven in Genneper Parken en heeft een centrale ligging in de Benelux. Ook is Eindhoven internationaal goed bereikbaar vanwege het vliegveld. Bij luchthaven Eindhoven Airport landen veel Europese vluchten. Eindhoven Airport ligt maar 10 minuten rijden van Indoor-Sportcentrum Eindhoven.

> Bekijk de plattegrond

Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij Indoor-Sportcentrum Eindhoven?

Naast Indoor-Sportcentrum Eindhoven ligt de moderne bushalte ‘Fontys Theo Koomenlaan’ waar iedere 10 minuten een bus rijdt naar Centraal Station Eindhoven. Hiervoor kun je lijn 7, 317 en 318 nemen.

Hoe bereik ik Indoor-Sportcentrum Eindhoven met de auto?

Indoor-Sportcentrum Eindhoven ligt vlakbij de A2/N2. Vanaf afslag 33, Waalre/Valkenswaard volg je de borden ‘Genneper Parken en Indoor-Sportcentrum’. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving (200 plaatsen aangrenzend en 1.500 op loopafstand). Voor fietsers is er een fietsenstalling naast de hoofdingang van Indoor-Sportcentrum Eindhoven.

> Open Indoor-Sportcentrum Eindhoven in Google Maps

Welk adres kan ik gebruiken voor mijn navigatiesysteem?

Theo Koomenlaan 1, 5644 HZ Eindhoven.

Wat is de reistijd van Indoor-Sportcentrum Eindhoven naar Eindhoven Airport?

Met de auto ben je al in 10 minuten bij Indoor-Sportcentrum Eindhoven als je vertrekt vanaf Eindhoven Airport. Met het openbaar vervoer is het ongeveer 40 minuten.

Wat is de reistijd van Indoor-Sportcentrum Eindhoven naar het stadscentrum?

Met het openbaar vervoer ben je binnen 10 minuten van Indoor-Sportcentrum Eindhoven bij het Centraal Station en het centrum. Met de auto en de fiets is dit ongeveer 15 minuten. Wij raden het gebruik van het openbaar vervoer aan in het centrum van Eindhoven.

-

Parkeren

Waar kan ik parkeren?

Direct naast Indoor-Sportcentrum Eindhoven ligt Fontys Sporthogeschool met een ondergrondse parkeerplaats. Je kan gratis parkeren in deze parkeergarage. De garage is geopend van 7.00 uur tot 01.00 uur.

Wat kost het parkeren bij Indoor-Sportcentrum Eindhoven?

Parkeren is gratis.

Is er voldoende parkeergelegenheid bij Indoor-Sportcentru Eindhoven?

Ja. Er zijn diverse parkeerplaatsen rondom Indoor-Sportcentrum Eindhoven die gebruikt worden tijdens een evenement. Aangrenzend zijn er 200 plaatsen en op loopafstand 1.500 plaatsen.

Beschikt Indoor-Sportcentrum Eindhoven over parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Ja. Er zijn vier invalideparkeerplaatsen naast de ingang.

Wat is de maximale doorrijhoogte van de parkeergarage?

2.20 meter

Is de parkeergarage beveiligd?

Nee. Let erop dat je alle waardevolle spullen uit je auto haalt.

-

Toegankelijkheid

Zijn huisdieren en assistentiehonden (hulphonden) toegestaan in Indoor-Sportcentrum Eindhoven?

Assistentehonden (hulphonden) zijn wel toegestaan. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Wat zijn de voorzieningen voor mindervaliden/rolstoelgebruikers?

Er zijn twee invalide toiletten aanwezig in Indoor-Sportcentrum Eindhoven. Ook zijn er vier invalideparkeerplaatsen naast de ingang.

-

Faciliteiten

Kan ik in Indoor-Sportcentrum Eindhoven een rolstoel lenen?

Nee. Er zijn standaard geen rolstoelen beschikbaar. Het is mogelijk dat de organisator van een evenement deze wel beschikbaar stelt. Hiervoor kan je rechtstreeks contact opnemen met de organisatie van het evenement dat je wilt bezoeken.

Mag er in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven gerookt worden?

Nee. Er mag alleen buiten gerookt worden op de aangewezen locaties.

Is er een garderobe?

Nee. Het is mogelijk dat de organisator van een evenement deze wel beschikbaar stelt. Hiervoor kan je rechtstreeks contact opnemen met de organisatie van het evenement dat je wilt bezoeken.

Zijn er kluisjes/lockers aanwezig?

Nee. Het is mogelijk dat de organisator van een evenement deze wel beschikbaar stelt. Hiervoor kan je rechtstreeks contact opnemen met de organisatie van het evenement dat je wilt bezoeken.

Zijn er in Indoor-Sportcentrum Eindhoven ook pinautomaten aanwezig?

Nee. Er zijn rondom Indoor-Sportcentrum Eindhoven geen pinautomaten aanwezig.

Waar kunnen we iets eten of drinken?

In Indoor-Sportcentrum Eindhoven zit het Grand Café Indoor-Sportcentrum. Deze is geopend tijdens evenementen. Bekijk de website voor de actuele openingstijden. Omliggende horeca is te vinden in het Van der Valk hotel of Genneper Parken Paviljoen.

Is er gratis wifi beschikbaar voor bezoekers?

Ja, er is een gratis WiFi netwerk waar bezoekers gebruik van kunnen maken.

Is er een gebedsruimte aanwezig?

Er is geen officiële gebedsruimte aanwezig. Het is mogelijk dat de organisator van een evenement deze wel beschikbaar stelt. Hiervoor kan je rechtstreeks contact opnemen met de organisatie van het evenement dat je wilt bezoeken.

-

Eindhoven

Kijk voor een overzicht van alle toffe plekken in Eindhoven op www.thisiseindhoven.nl