Veelgestelde vragen Eindhoven Sport

1. Ik wil sporten in Eindhoven, welke mogelijkheden zijn er?

Je kunt in Eindhoven sporten in verenigingsverband en bij commerciële aanbieders als fitnesscentra, maneges of een klimhal. Een overzicht van sportaanbieders van Eindhoven vind je op Kies je Sport

2. Ik wil mijn evenement toevoegen in de sportkalender van Eindhoven Sport, hoe kan ik dit doen?

Ben jij organisator van een sportevenement en wil je hier extra aandacht aan geven? Of neem je zelf deel aan een sportevenement en vind je dat heel Eindhoven moet komen kijken? Dan hoort dit thuis in onze Sportkalender! Jouw evenement meld je gemakkelijk aan middels het invullen van een formulier. Let op: Na het invullen van dit formulier staat jouw evenement/activiteit niet direct in de Sportkalender. Deze wordt eerst gecontroleerd door een van onze medewerkers.

> Meld het evenement bij ons aan!

3. Ik wil een sporthal huren/reserveren. Hoe kan ik dit doen?

Je kunt je reserveringsaanvraag digitaal invullen. Dit kan via reserveren sportaccommodatie. Deze reservering betreft een (vrijblijvende) aanvraag en nog geen definitieve reservering. 

4. Wat kost het om een sporthal te huren?

De kosten voor het huren van een sporthal wisselen per accommodatie. Daarnaast zijn de tarieven voor seizoenshuur en incidentele huur wisselend. Alle tarieven vind je op onze tarievenpagina en rechtsbovenin op de pagina van betreffende sportaccommodatie. Bekijk hier het overzicht van alle sportaccommodaties.

5. Welke materialen zijn aanwezig/mogen wij gebruiken?

In onze gymnastiekzalen en sporthallen kan je gebruik maken van diverse sport- en spelmaterialen. Het gebruik van kleine materiaal zoals ballen, pionnen en blokken is niet mogelijk. Deze materalen moet je zelf meenemen.

6. Kan ik ook een sportaccommodatie huren voor andere doeleinden dan sport?

Wil je een sportaccommodatie huren voor andere doeleinden dan voor sport? Dat kan! Bij ons kan je ook een sportaccommodatie huren voor bijvoorbeeld een vlooienmarkt, hondenshow, muziekshow etc. Geef dit wel duidelijk aan in je reserveringsaanvraag (aangezien je verplicht bent om een vergunning aan te vragen bij Gemeente Eindhoven). 

7. Wanneer krijg ik de sleutel van de sportaccommodatie die ik heb gehuurd?

Één van onze beheerders opent de sporthal of gymzaal. Op sommige tijdstippen is dat niet mogelijk, maar dan verstrekken wij een sleutel van de sportaccommodatie.

8. Kan een reservering contant betaald worden?

Helaas kan een reservering niet contact betaald worden voor de huur van een sporthal, gymzaal of sportpark. Wij factureren als gemeente achteraf.

9. Waar kan ik de beschikbaarheid vinden van een sportaccommodatie?

Momenteel is het voor bezoekers niet mogelijk om de beschikbaarheid van een sportaccommodatie online in te zien. Als wij eenmaal de aanvraag binnen hebben, gaan wij kijken naar de beschikbare tijden van de sporthal, gymzaal of sportpark die in de reserveringsaanvraag staat. Mocht deze beschikbaar zijn dan kan deze geboekt worden. Mocht iets niet beschikbaar zijn dan nemen onze collega's van sportreserveringen contact met je op.

10. Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan een van jullie sporthallen, waar kan ik terecht?

Stuur een e-mail naar sportreservering@eindhoven.nl en wij vragen bij de betreffende sporthal of je spullen gevonden zijn.  

11. Wat zijn de openingstijden van de parkeergarage van Fontys Sporthogeschool.

In- en uitrijden bij de parkeergarage van Fontys Sporthogeschool is elke dag mogelijk tussen 7.00 uur en 01.00 uur. 

12. Door een landelijke wijziging in het btw-stelsel, is per 1 januari 2019 de btw-sportvrijstelling verruimd. Wat betekent dit voor mij?

Lees meer over de gevolgen n.a.v. de wijziging in het btw-stelsel voor het huren/gebruik van een gemeente sportaccommodatie.