Veelgestelde vragen Eindhoven Sport

1. Ik wil sporten in Eindhoven, welke mogelijkheden zijn er?

Je kunt in Eindhoven sporten in verenigingsverband en bij commerciële aanbieders als fitnesscentra, maneges of een klimhal. Een overzicht van alle sportaanbieders van Eindhoven vind je op Kies je Sport

2. Ik wil mijn evenement aanmelden bij de sportkalender van Eindhoven Sport, hoe kan ik dit doen?

Ben jij organisator van een sportevenement en wil je hier wat extra aandacht voor werven? Of neem je zelf deel aan een sportevenement en vind je dat heel Eindhoven moet komen kijken? Dan hoort dit thuis in onze Sportkalender!

> Meld het evenement bij ons aan!

3. Ik wil een sporthal huren/reserveren. Hoe kan ik dit doen?

Je kunt sinds kort je reserveringsaanvraag digitaal invullen. Dit kan via de reserveermodule. Deze reservering betreft een aanvraag en nog geen definitieve reservering. 

4. Wat kost het om een sporthal te huren?

De kosten voor het huren van een sporthal wisselen per accommodatie. Daarnaast zijn de tarieven voor seizoenshuur en incidentele huur wisselend. Alle tarieven vind je op onze tarievenpagina en rechtsbovenin op de pagina van de sportaccommodatie in de reserveermodule.

5. Welke materialen zijn aanwezig/ mogen wij gebruiken?

Al het standaard basis sport/ spelmateriaal dat in een gymzaal/ sporthal hoort te zijn, behalve het kleine materiaal zoals ballen/ pionnen en blokken bijvoorbeeld. In overleg is dit mogelijk en hiervoor kan er contact worden opgenomen via onze collega's van sportreserveringen

6. Kan ik ook een sportaccommodatie huren voor andere doeleinden dan sport?

Wil je een sportaccommodatie voor andere doeleinden dan voor sport? Dat kan! Bij ons kan je ook een accommodatie huren voor bijvoorbeeld een vlooienmarkt, hondenshow, muziekshow etc. Geef dit wel duidelijk aan in je reserveringsaanvraag want je bent verplicht om een vergunning aan te vragen bij de Gemeente Eindhoven. 

7. Wanneer krijg ik de sleutel van de sportaccommodatie die ik heb gehuurd?

Één van onze beheerders krijgt het rooster van die week voor de bepaalde sporthal, zaal of sportpark met daarop alle reserveringen en opent de locatie 15 minuten van te voren. Op sommige tijdstippen kan er soms geen beheerder aanwezig zijn. Dan kan er een sleutel geleend worden via onze collega's van sportreserveringen

8. Kan een reservering contant betaald worden?

Helaas kan een reservering niet contact betaald worden voor de huur van een sporthal, gymzaal of sportpark. Wij factureren als gemeente achteraf en per post.

9. Waar kan ik de beschikbaarheid vinden van een sportaccommodatie?

Momenteel is het voor bezoekers niet mogelijk om de beschikbaarheid van een sportaccommodatie online in te zien. Als wij eenmaal de aanvraag binnen hebben, gaan wij kijken naar de beschikbaarheden van de sporthal, gymzaal of sportpark die in de reserveringsaanvraag staat. Mocht deze beschikbaar zijn dan kan deze geboekt worden volgens de afspraken. Mocht iets niet beschikbaar zijn dan nemen onze collega's van sportreserveringen contact op.

10. Wat zijn de openingstijden van de parkeergarage van Fontys Sporthogeschool.

In- en uitrijden bij de parkeergarage van Fontys Sporthogeschool is elke dag mogelijk tussen 7.00 uur en 01.00 uur. 

De zomervakantie is begonnen! Bekijk hier de aangepaste openingstijden.

Date: 
7 juli 2018

De zomervakantie is begonnen! Klik hier voor actuele informatie over de openingstijden, onderhoud van de baden en zwem- en bewegingslessen. 

Date: 
6 juli 2018