Veelgestelde vragen Eindhoven Sport

1. Ik wil sporten in Eindhoven, welke mogelijkheden zijn er?

Je kunt in Eindhoven sporten in verenigingsverband en bij commerciële aanbieders als fitnesscentra, maneges of een klimhal. Een overzicht van alle sportverenigingen van Eindhoven vind je in onze sportatlas. 

2. Ik wil mijn evenement aanmelden bij de sportkalender van Eindhoven Sport, hoe kan ik dit doen?

Ben jij organisator van een sportevenement en wil je hier wat extra aandacht voor werven? Of neem je zelf deel aan een sportevenement en vind je dat heel Eindhoven moet komen kijken? Dan hoort dit thuis in onze Sportkalender!

> Meld het evenement bij ons aan!

3. Ik wil een sporthal huren/reserveren. Hoe kan ik dit doen?

Je kunt sinds kort je reserveringsaanvraag digitaal invullen. Dit kan via de reserveermodule.

4. Wat kost het om een sporthal te huren?

De kosten voor het huren van een sporthal wisselen per accommodatie. Daarnaast zijn de tarieven voor seizoenshuur en incidentele huur wisselend. Alle tarieven vind je op onze tarievenpagina.

5. Welke materialen zijn aanwezig/ mogen wij gebruiken?

Al het standaard basis sport/ spelmateriaal dat in een gymzaal/ sporthal hoort te zijn, behalve het kleine materiaal zoals ballen/ pionnen en blokken bijvoorbeeld. In overleg is dit mogelijk en hiervoor kan er contact worden opgenomen via onze collega's van sportreserveringen

6. Hoe kan ik een sporthal, zaal of park betreden?

Één van onze beheerders krijgt het rooster van die week voor de bepaalde sporthal, zaal of sportpark met daarop alle reserveringen en opent de locatie 15 minuten van te voren. Op sommige tijdstippen kan er soms geen beheerder aanwezig zijn. Dan kan er een sleutel geleend worden via onze collega's van sportreserveringen

7. Kan een reservering contant betaald worden?

Helaas kan een reservering niet contact betaald worden voor de huur van een sporthal, gymzaal of sportpark. Wij factureren als gemeente achteraf en per post.

8. Welke dag kan ik reserveren.

Als wij eenmaal de aanvraag binnen hebben, gaan wij kijken naar de beschikbaarheden van de sporthal, gymzaal of sportpark die in de reserveringsaanvraag staat. Mocht deze beschikbaar zijn dan kan deze geboekt worden volgens de afspraken. Mocht iets niet beschikbaar zijn dan nemen onze collega's van sportreserveringen contact op.