Vakjury SportAwards 2018

Wij stellen graag de vakjury voor de SportAwards 2018 aan jullie voor! De vakjury bestaat dit jaar uit Annamarie Thomas, Bob de Voogd, Tiny Sanders, Cathry Strijbosch en Niek Traa.

De juryleden zijn allemaal gekozen vanwege hun impact op de (Eindhovense) sport. Ze hebben een professionele en kritische blik en zijn dan ook zeer geschikt om uit de vele aanmeldingen een lijst van kanshebbers samen te stellen. Van 21 t/m 28 januari is er door het publiek gestemd op de kanshebbers. De juryleden hebben uit deze top 3 per categorie een winnaar gekozen. De winnaars zijn op 11 februari tijdens de SportAwards bekend gemaakt. Lees hieronder meer over de hoogtepunten uit de sportcarrière van de juryleden!

Annamarie Thomas

Annamarie Thomas was ongekend lang de publiekslieveling van het vrouwenschaatsen. Ze bracht een nieuw soort schaatsen in Nederland: fris en vrolijk, stoer, sexy en sterk. De op 15 september 1971 in Emmeloord geboren Annamarie brak door in 1992. In 1996 werd ze twee keer wereldkampioen; op de 1.000 en 1.500 meter. Haar finest moment was de ultieme 1500 meter in Calgary, 20 maart 1999, toen ze naar een ongekende tijd van 1.55,50 snelde, een spetterend wereldrecord dat bijzonder lang stand hield. Na de NK Sprint 2006 besloot ze haar carrière te beëindigen. Annamarie traint de Brabantse schaatsselectie (leeftijd 14 t/m 17 jaar).

Tiny Sanders

Tiny Sanders is voormalig Algemeen Directeur van PSV Eindhoven. Hij is geboren op 26 augustus 1956 en voordat Tiny in het profvoetbal actief werd, heeft hij verschillende leidinggevende functies in het bedrijfsleven bekleed. Zo was hij acht jaar CEO van Campina. Bij PSV Eindhoven is hij vier jaar Algemeen Directeur geweest en onder zijn leiding is ook het financiële aspect succesvol verbeterd. Tiny’s favoriete sportmoment in 2018 was de kampioenswedstrijd PSV-Ajax.

 Cathry Strijbosch

De 32-jarige Cathry Strijbosch speelt al sinds haar 12de elektrisch rolstoelhockey en komt al jaren, met veel plezier, uit voor het eerste team van de GP Bulls in Eindhoven. Cathry heeft samen met de GP Bulls in de loop der jaren al verschillende prijzen weten te bemachtigen. Daarnaast is Cathry al 2,5 jaar als sportambassadeur actief voor de Gemeente Eindhoven. Cathry’s favoriete Eindhovense sportmoment van het afgelopen jaar is het voor de 3e keer op rij Landskampioen worden met GP Bulls E1.

Bob de Voogd

Bob de Voogd is actief tophockeyer van Oranje Rood, daarnaast Olympisch zilver medaille winnaar. Zijn beste seizoen beleefde hij in 2015, hierin werd hij landskampioen, won hij de Euro Hockey League met zijn club èn werd hij met het Nederlands elftal Europees Kampioen.

Niek Traa

Niek Traa is breakdancer, B-Boy en reist succesvol de wereld over om aan breakdance wedstrijden deel te nemen. Niek is geboren op 1 november 1987 en als tiener richtte hij met vrienden de wereldwijd bekende Eindhovense breakdance crew ‘The Ruggeds’ op. Hij wordt gezien als rolmodel en hoopt te bouwen aan een nieuwe generatie Eindhovense toppers om ervoor te zorgen dat Nederland aan de top van de breakdance wereld te houden.