Gebruikersaccount

Functie: Regisseur Urban Sport Organisatie: Combifunctie bij Eindhoven Sport en Dynamo Eindhoven Website: EMOVES.nl
afbeelding van Mark de Weijer

Over mij

Bij Eindhoven Sport en Dynamo Eindhoven houd ik me bezig met Urban Sport. Urban sports zijn een onmisbare schakel in de sport, maatschappelijke en ruimtelijke infrastructuur van Eindhoven. Verbindingen leggen en innoveren met alle relevante partijen in het krachtenveld om de urban sporter heen is daarbij 1 van mijn voornaamste kwaliteiten.

Sport en ik:

Je hoort weleens mensen zeggen dat sport de belangrijkste bijzaak in het leven is. Ik ben van mening dat sport zelfs veel meer is dan die bijzaak. Sport is: wat mensen samenbrengt, emotie, een middel om (sociale) vraagstukken op te lossen, gezondheid bevorderend en bovenal voor iedereen!

Sport, zo moet het dus niet:

Sport is emotie en passie, het is soms prachtig en artistiek maar soms ook rauw en wreed. Ik vind het allebei schitterend om te zien. Wat ik echter echt verschrikkelijk vind zijn uitwassen zoals hooliganisme, ouders die tegen hun kinderen schreeuwen langs de lijn, sporters die doping nemen, etc. Dat mogen en moeten we in mijn ogen nooit tolereren.

Mijn meest memorabele sportmoment:

Het is eigenlijk onmogelijk om die selectie terug te brengen tot 1 moment. Daarom kies ik voor de volgende top drie:1. Tot mijn 20e heb ik waterpolo op topniveau gespeeld bij PSV, tijdens een toernooi om het Nederlands Jeugd Kampioenschap had ik een wedstrijd waarin alles op zijn plaats viel. Alles lukte toen! Onmogelijke doelpunten, perfecte passen en briljante acties. Het is echt een heerlijk gevoel als alle uren training beloond worden op het belangrijkste moment van het seizoen. 2. Nu is golfsurfen mijn passie, elke keer dat ik op mijn board sta blijft een magisch gevoel. 3. De ontknoping van het voetbalseizoen 2007 waarbij mijn clubje de landstitel pakte http://youtu.be/VCsKAIFI5kE kippenvel.

Mijn sporttoppers:

Tony Hawk, Kelly Slater, Mark Healey, Bart van der Linden

Favoriete sportquote:

“Sport has the power to change the world… it has the power to inspire, it has the power to unite people in a way that little else does. It speaks to youth in a language they understand. Sport can create hope where once there was only despair. It is more powerful than government in breaking down racial barriers.” Nelson Mandela http://youtu.be/5lvHnYQsTBU

Beste sport tip:

Zorg altijd dat plezier voorop staat bij het uitoefenen van jouw sport en ben niet bang jezelf uit te blijven dagen.

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019