Gebruikersaccount

Functie: Sportfysiotherapeut MSc Organisatie: Nederlands Handbal Verbond, TotalFysio Eindhoven, NVFS Website: TotalFysio Eindhoven
afbeelding van Linda van Maanen

Over mij

Mijn naam is Linda en ik ben als (sport)fysiotherapeut al jaren volop werkzaam in de sport. Mijn aandacht gaat hierbij niet alleen uit naar de topsport maar vooral ook juist naar breedtesporters, want ook zij leveren topprestaties die vaak onderschat worden. Naast mijn werk ben ik zelf natuurlijk ook graag sportief bezig, want sport is een heerlijke uitlaatklep en de ideale manier om even af te schakelen na een drukke dag.

Sport en ik:

Ik ben eigenlijk al mijn hele leven bezig met sport, in allerlei vormen. Als klein meisje ben ik begonnen met dansen en dat ben ik tot m’n 20e blijven doen. Daarnaast kreeg ik tijdens mijn middelbare schooltijd wel eens de vraag of er wieltjes onder mijn voeten vastgeplakt zaten, want je zag me zelden zonder skates of skateboard. Maar ik ben vooral een teamsporter: voetbal, basketbal, handbal. Ik hou van snelheid en actie, en het mag er best een beetje fel aan toe gaan tijdens het sporten. Vandaar ook dat je me inmiddels al jarenlang op het handbalveld kunt vinden. Momenteel ben ik zelf nog af en toe actief als handbalkeepster, maar daarnaast vind ik het ook leuk om als keeperstrainer of fysieke trainer bij een team betrokken te zijn. En als sportfysiotherapeut ben ik betrokken bij een van de nationale jeugdselecties van de Nederlandse handbalbond.

Sport, zo moet het dus niet:

Ik vind het heerlijk als het er fel aan toe gaat op het (handbal)veld, maar het moet wel sportief blijven. Een sport als handbal is een harde sport, maar je moet wel respect blijven houden voor de anderen op het veld. Ik heb een hekel aan spelers die de hele wedstrijd lopen schelden op een scheidsrechter of continu op een negatieve en vervelende manier met hun teamgenoten of de tegenstander omgaan.

Mijn meest memorabele sportmoment:

Als handbalkeepster vind ik het vooral een kick geven als je op cruciale momenten een moeilijke bal stopt en daarmee een andere draai aan de wedstrijd kunt geven.

Mijn sporttoppers:

Ik ben heel trots op de meiden van de nationale selectie dames <18 van het NHV, waar ik sportfysiotherapeute ben

Favoriete sportquote:

Never say never because limits, like fears, are often just an illusion – Michael Jordan

Beste sport tip:

Stel je eigen doelen en ga daar vol voor, maar luister wel naar je lijf.