Gebruikersaccount

Functie: Medewerker PR, Internet & (Multi)media Organisatie: Eindhoven Sport, sector Maatschappelijk Vastgoed & Sport, gemeente Eindhoven Website: eindhovensport.nl
afbeelding van Anja Schenkels

Over mij

Als klein meisje droomde ik altijd van de grote stad. Daar gebeurde het. Toen ik de kans kreeg, ben ik daarom direct naar Eindhoven verhuisd. Ondertussen is het echt mijn stad geworden! Ik woon er niet alleen, ik werk er ook al zes jaar. Als medewerker PR, Internet & (Multi)media ben ik er mede verantwoordelijkheid voor dat sport in Eindhoven goed op de kaart komt te staan. Vandaar dat ik de Eindhoven Sportblog bedacht. Mijn ambitie? Een succesvolle blog waarop iedereen die iets heeft met sport en Eindhoven zijn ei kwijt kan.

Sport en ik:

Ik heb een haat-liefde verhouding met sport. Als kind was ik ervan overtuigd dat het met mij en sport nooit goed zou komen. In balsporten ben ik dan ook dramatisch slecht. Ik heb tien jaar gehandbald en nooit één goal gescoord tijdens een wedstrijd. Dan zakt de moed je wel in de schoenen. Later leerde ik, er is meer dan dat. Ik ben bijvoorbeeld gek op dansen, van stijldansen tot danceballet, jazzballet en zumba. Verder ben ik door mijn werk van vele sporten gaan houden door me er in te verdiepen. Het mooiste aan sport? De passie waarmee een sporter vol voor de winst gaat, geweldig!

Sport, zo moet het dus niet:

Enkele jaren geleden ben ik tijdens het dansen enorm hard met mijn knie tegen de slaap van mijn dansdocent geknald, met een hersenschudding tot gevolg. Ik voelde me enorm schuldig. De volgende dag heb ik haar een bloemetje gebracht om haar beterschap te wensen.

Mijn meest memorabele sportmoment:

Voor de meeste sporters telt alleen het goud, maar niet voor mij. Ik ben nog nooit zo trots geweest als toen ik als kind de zilveren medaille behaalde bij de clubkampioenschappen zwemmen.

Favoriete sportquote:

Practice as if you are the worst, perform as if you are the best.

Beste sport tip:

Kies een sport die je leuk vindt, alleen dan houd je het vol.