Veelgestelde vragen Tongelreep

1. Hoe kan ik mijzelf of mijn kind inschrijven voor een zwem- of bewegingsles?

Inschrijven voor alle zwem- en bewegingslessen dient te gebeuren aan de kassa van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. De kosten voor inschrijving kan je vinden op onze tarievenpagina. Daarnaast kan je bij de kassa jouw voorkeur van dag en tijd aangeven en ontvang je een oproep, in de nieuwe periode, om te starten.

2. Wanneer kan mijn kind starten met de zwemles?

De start van de zwem- en bewegingslessen is afhankelijk van de wachtlijst. Wij streven ernaar om alle nieuwe inschrijvingen te kunnen laten starten in de nieuwe periode. De zwemles baby's en peuters bieden wij aan vanaf dat het kindje dertien weken oud is.

3. Wat is het rekeningnummer om de periodebetaling over te maken?

De betaling van een nieuwe periode dient altijd persoonlijk aan de kassa van het zwembad te gebeuren. Dit omdat je zwempas nodig hebt om deze te laten activeren.

4. Hoe lang is de wachtlijst?

De wachtlijst is afhankelijk van de zwemlesgroep en de periode. We streven ernaar om de wachttijd te beperken tot negen weken. Na de inschrijving bij de kassa van ons zwembad krijg je tijdig een oproep wanneer jij of jouw kind mag starten. 

5. Wat kost de zwemles? 

De tarieven voor alle zwem-  en bewegingslessen kun je vinden op de tarievenpagina. Op deze pagina kun je de zwem- of bewegingsles zoeken waarin jij geïnteresseerd bent.

6. Hoe lang duurt het voordat mijn kind een zwemdiploma heeft?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, want ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo. Het behalen van een zwemdiploma is afhankelijk van leeftijd, motorische ontwikkeling en of een kind vertrouwen heeft in zichzelf en de zwemonderwijzer. We kunnen wel aangeven dat men minimaal op 1,5 jaar mag rekenen voordat het eerste zwemdiploma behaald kan worden.

7. Mijn kind is ziek, mag ik een andere dag komen? 

Wanneer een kind ziek is, dan kan de les niet ingehaald worden op een andere dag. Wanneer jouw kind ziek is of door een andere reden niet aanwezig kan zijn bij de zwemles, kun je dit melden bij de caissière. Afmelden voor de zwemles kan telefonisch via het telefoonnummer (040) 238 11 39. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar lesactiviteiten.gp@eindhoven.nl. Als je jouw kind telefonisch afmeldt voor de zwemles, houd zijn/haar zwempasnummer dan bij de hand. Indien jouw kind langer dan vier weken aaneengesloten ziek is geweest, vindt er een compensatie plaats in de volgende zwemlesperiode. Dit gaat in overleg met Karin Janssen (coördinator zwemzaken ir. Ottenbad en de Tongelreep).

Let op! De eerste vier weken zijn voor eigen rekening, en compensatie wordt berekend na deze vier weken.

8. Is de Tongelreep gesloten?

Vanaf dinsdag 6 september 2016 zijn het golfslagbad en het buitenbad gesloten. De andere baden van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep (waaronder het Pieter van den Hoogenband zwemstadion) zijn gewoon open voor bezoekers/verenigingen. Er zijn tal van andere mogelijkheden om te blijven zwemmen bij de Tongelreep. Neem deel aan een van de vele zwem- en bewegingslessen, kom baantjes zwemmen of ga zwemmen bij één van de verenigingen in de Tongelreep. Ook kun je na de zomer recreatief blijven zwemmen bij het Ottenbad.

9. Waar kan ik baantjes zwemmen?

Baantjes zwemmen kan in het Pieter van de Hoogenband Zwemstadion. De tijden voor het baantjes zwemmen zijn hier te vinden

10. Kan ik korting krijgen bij de Tongelreep?

We hebben helaas geen kortingskaarten. We maken namelijk gebruik van een passe-partout of abonnement. Beide kaarten kunnen alleen gekocht worden op vertoon van een stadspas van de Gemeente Eindhoven. Voor klanten buiten Eindhoven kan de pas aangevraagd worden via de website van de Gemeente Eindhoven. Het duurt ongeveer zeven werkdagen voor deze pas thuisgestuurd wordt. 

11. Hoe kan ik aquasportief lessen volgen?

Dit is op diverse dagen mogelijk, voor het actuele aanbod kan er gekeken worden bij het volwassenen aanbod voor aquasportief. Inschrijven is niet verplicht en de betaling gebeurt via het normale recreatieve tarief tenzij er gebruik wordt gemaakt van een passe-partout of abonnement. 

12. Is er extra verwarmd water (voor mensen met een beperking/medische indicatie)?

Bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep hebben we een speciaal reactiveringsbad met extra warm water (33,5 graden). Door deze aangename temperatuur is dit bad ideaal voor bijvoorbeeld reumapatiënten. De actuele recreatieve openingstijden van dit bad vind je op hier. Daarnaast is het mogelijk om in het reactiveringsbad lessen te volgen voor mensen met een beperking of medische indicatie. Deze lessen vind je hier.

13. Kan ik eenmalig komen baantjes zwemmen?

Het is mogelijk om eenmalig baantjes te komen zwemmen. Je betaalt dan het tarief van een los kaartje. Dat is €6,-. Op onze website vind je een uitgebreid overzicht met de openingstijden per bad.  Vind je het leuk om vaker te komen zwemmen en tegelijk te trainen en je conditie te verbeteren? Dan is een abonnement of passe-partout een goede en voordelige oplossing. Meer informatie over abonnementen en passe-partouts vind je hier.