Aquasportief

< Terug naar overzicht
Gezond en actief bezig zijn met je lichaam
  • Locatie: Tongelreep
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Soort les: Aquasportief
  • Intensiteit: Intensief

Beschrijving

Gezond en actief bezig zijn met je lichaam? De Tongelreep heeft een groot en divers aanbod van aquasportieflessen. Met ruim vijftien verschillende groepslessen per week is er altijd een les die bij je past. Aquasportief is het ideale middel om razendsnel calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren. Dit wel op een verantwoorde manier, want door de weerstand van het water heb je minder kans op blessures.

Bij Aquasportief mag je aan zoveel lessen meedoen als je zelf wilt, wanneer het jou uitkomt! Bij alle lessen staat de kwaliteit en het persoonlijke contact centraal. Stap op je eigen niveau in en ga na een uitdagende les voldaan naar huis.

Onderstaande lessen maken deel uit van het Aquasportief aanbod. Vind je het lastig om een groepsles te vinden die bij je past? Ook onze instructeurs en kassamedewerkers kunnen je uiteraard adviseren en helpen je graag.

Aquajoggen

Bij Aquajoggen loop je door diep water zonder de grond te raken. Je maakt bewegingen uit het langlaufen, fietsen en hardlopen en blijft drijven door een ‘wetbelt’. De lessen bestaan uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down. De blessuregevoeligheid is laag doordat er geen schokbelasting is in de wervelkolom en gewrichten.

Aquapower

Aquapower is een combinatie van allerlei sportieve activiteiten, zoals Aquajoggen, Aquarobics, Aquaspinning, Aquasteps, trimzwemmen en circuittraining. De lessen worden gegeven in zowel diep als ondiep water en bestaan uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down. Aquapower heeft als doel de algemene conditie te verbeteren. Ook zijn de lessen geschikt voor vetverbranding.

Aquarobics

Vind je het leuk om te sporten op muziek en houd je van water? Kom dan naar de Aquarobicslessen. Op vlotte eigentijdse muziek werk je actief aan je uithoudingsvermogen en je fitheid. De lessen bestaan uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down. Aquarobics wordt gegeven in ondiep water.

Aquaspinning

Bij Aquaspinning fiets je op een spinningbike in ondiep water. Door de weerstand van het water is Aquaspinning een intensieve conditietraining met een hoge vetverbranding. De les bestaat uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down. Door de weerstand van het water is de training intensiever dan gewone spinning en wordt er sneller resultaat bereikt. Voor deze activiteit is het verplicht om schoenen te dragen. Let op: er zijn maar een beperkt aantal fietsen beschikbaar per les.

BBB-les

Tijdens de BBB-lessen train je verschillende spiergroepen in je lichaam. Het doel van deze les is om het gehele lichaam te versterken. Hiervoor maken we gebruik van verschillende traininsmaterialen.

Fifty-fit

Ben je de vijftig gepasseerd en ben je graag actief bezig? Dan is Fifty-fit een goede manier om fit te blijven. Het bewegingsprogramma bestaat uit verschillende bewegingsvormen in diep en ondiep water. Je begint elke les met een warming-up, waarna een inspanningsgedeelte volgt en een cooling-down.

Trimzwemmen

Tijdens trimzwemmen trek je baantjes onder begeleiding van een instructeur. Een ideale lesactiviteit waarmee je werkt aan je conditie en lichaam.

Waterbootcamp

Waterbootcamp is een aquasport, gericht op de actieve sporter met een divers aanbod in het water en op de kant. Het werken aan de conditie wordt afgewisseld met spierversterkende oefeningen en intervaltrainingen. De uit Amerika overgewaaide activiteit is een pittige, stevige en fanatieke workout.

Zwem-fit

Met Zwem-fit werk je aan je conditie en uithoudingsvermogen. De lessen worden gegeven in ondiep water en bestaan uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down. We wisselen verschillende materialen en oefenvormen af voor een veelzijdige les.

Lestijden

TijdMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
7:00 - 12:00
Trimzwemmen
9:00-9:30
Aquajoggen
9:30-10:15
Aquajoggen
9:30-10:15
Aquaspinning
10:15-10:45
Trimzwemmen
11:15-11:45
Trimzwemmen
9:30-10:00
Aquajoggen
10:00-10:45
Aquajoggen
9:15-10:00
Aquarobics
10:15-10:45
Aquapower
10:15-10:45
Zwem-fit
11:00-11:30
BBB-les
11:00-11:30
Ontspanningszwemmen
11:30-12:00
12:00 - 17:00
Aquajoggen
13:30-14:15
Aquarobics
14:15-15:00
Fifty-Fit
14:30-15:15
17:00 - 22:00
Aquajoggen
18:00-18:45
Aquapower
20:30-21:15
Waterbootcamp
21:15-22:00
Waterbootcamp
19:45-20:30
Aquapower
20:30-21:15

Meer informatie

Tarieven

De tarieven van deze lessen zijn terug te vinden op onze tarievenpagina.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de lessen of het inschrijven? Vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact op via (040) 238 11 39.  Let op: inschrijven via de website is (nog) niet mogelijk. Wil je je inschrijven voor één van deze lessen, dan dien je naar de kassa van onze accommodatie te komen. 

Contactformulier

Contactformulier - Zwemles

Bovenstaande gegevens verwerken wij met jouw toestemming en enkel voor het beantwoorden van jouw bericht over deze zwem- of bewegingsles. Lees ook onze privacyverklaring.

This webform is enabled. Applications opened on 0 and will be closed on 99999

Je mening

Wij zijn erg benieuwd naar je mening over deze zwemles. Laat je opmerking hieronder achter!*

* Na het inzenden van je mening, ontvang je een e-mail op het ingevoerde e-mailadres. Ontvang je deze e-mail niet in je inbox, kijk dan even bij je ongewenste e-mails. Het geautomatiseerde bericht kan als spam worden gezien.