Eindhoven Diving Cup 2019; grootste internationale schoonspringwedstrijd

< Terug

De Eindhoven Diving Cup is een internationale schoonspringwedstrijd in Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. In 2019 vindt dit toernooi voor de 20e keer plaats van 31 januari tot en met 3 februari 2019. Ieder jaar weten teams uit binnen- en buitenland dit toernooi te vinden. Met ruim 200 deelnemers uit meer dan 15 landen is de Eindhoven Diving Cup de grootste internationale schoonspringwedstrijd in Europa. Uniek is dat jonge springers vanaf 12 jaar hier al op internationaal niveau mee kunnen en mogen doen! Gedurende vier dagen is het schoonspringbad in Eindhoven het podium voor meer dan 500 starts van ruim 200 springers. Door haar omvang heeft de Eindhoven Diving Cup een vaste plaats op de kalender van de Europese zwembond L.E.N. (Ligue Européenne de Natation). Daarmee is dit toernooi voor Nederland een bijzonder evenement met internationaal veel aanzien. Tijdens de Eindhoven Diving Cup is het voor schoonspringers mogelijk om limieten te springen voor de Europese (jeugd) en Wereld (jeugd) Kampioenschappen. Dit trekt jaarlijks schoonspringers van diverse leeftijden (circa 12 tot en met 25 jaar) van topniveau!

Wedstrijdonderdelen

Tijdens de Eindhoven Diving Cup zijn er wedstrijden op de 1 meter en 3 meter planken. Daarnaast zijn er torenwedstrijden waar springers hun kunsten vertonen van de 5 meter, 7 ½ meter en 10 meter toren. En wat dacht je van twee springers die tegelijkertijd dezelfde sprong zo gelijk mogelijk moeten uitvoeren!

Kom ook kijken!

Iedereen die deze prachtige wedstrijden wil bezoeken is van harte welkom. De Eindhoven Diving Cup is te zien in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, Antoon Coolenlaan 1, Eindhoven op:

Donderdag 31 januari:  08.45 uur tot 18.00 uur

Vrijdag 1 februari:        08.45 uur tot 18.00 uur

Zaterdag 2 februari:     08.45 uur tot 18.00 uur

Zondag 3 februari:        08.45 uur tot 17.00 uur

Tickets kunnen online en aan de evenementenkassa in het Pieter van den Hoogenbandzwemstadion gekocht worden.

Volwassenen: € 5,- per dag

Kinderen tot 12 jaar: gratis mits onder begeleiding van volwassene

Kaart voor 3 dagen: € 12,-

Kaart voor 4 dagen: € 15,-

Meer informatie over dit mooie evenement vind je op www.eindhovendivingcup.nl

Zelf aan de slag met workshop schoonspringen

Op 9 en 23 janauri kun jij gratis deelnemen aan een workshop schoonspringen! Zit jij op de basisschool en heb jij je zwemdiploma B of hoger? Dan kun jij meedoen aan deze leuke workshop hoe jij zo mooi mogelijk van de duikplank af kunt springen? Met een salto of een schroef? Geef je op via jari@eindhovendivingcup.nl​ Op iedere dag is er ruimte voor 20 leerlingen. Wees er dus snel bij, want vol is vol! Als je mee doe aan de workshops, mag je gratis naar de Eindhoven Diving Cup, een grote internationale schoonspringwedstrijd op vrijdagmiddag 1 februari. Na schooltijd, mag jij met 4 andere mensen naar de finales van een aantal (internationale) top springers komen kijken.

Duik mee met PSV Schoonspringen

Heb jij al je zwemdiploma's op zak? En ben je niet bang om letterlijk in het diepe te springen? Dan is schoonspringen misschien ook wel iets voor jou! Schoonspringen is prachtig om naar te kijken maar nog veel mooier om zelf te doen. De sport is klein, maar dat is aan het veranderen! PSV Schoonspringen is met negentig leden de grootste schoonspringvereniging van Nederland. Wekelijks wordt er getraind in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

Iedereen mag komen springen bij PSV Schoonspringen. Er worden regelmatig proeflessen georganiseerd. Dit is de perfecte mogelijkheid om kennis te maken met de sport. Deelname aan de proeflessen kost € 12,50 voor vier trainingen en is geheel vrijblijvend. De trainers overleggen daarna graag met je of je door wil gaan en in welke groep je het beste kunt beginnen. Opgeven kan per e-mail: secrpsvschoonspringen@live.nl 

Meer over PSV Schoonspringen