Sporthelden

Judoka Keightley Watson: “Iedereen kan winnen”

Keightley Watson (17 jaar) begon met judo rond 2006 in Nieuw Zeeland. Hij was toen pas vijf jaar oud. Sinds die tijd heeft hij een heleboel successen bereikt als judoka. Het meest trots is hij op de zilveren medaille die hij afgelopen jaar won in China bij de Macau Asian Cup onder de 21 jaar in de mannen junioren boven de 100 kilo. Dit weekend komt Watson uit voor Nieuw Zeeland tijdens het Matsuru Dutch Open Espoir in Indoor-Sportcentrum Eindhoven. We stelden hem een aantal vragen over zijn carrière, Nederland en het aankomende toernooi.

anja schenkels
Op 11-01-2019
Geschreven door: Anja Schenkels

“Ik ben de lijm binnen het team”

Komend weekend aan de start bij Kings of Archery: Rick van den Oever oftewel ‘James’ voor teamgenoten. Vernoemd naar Rick James. Waarom? Niet omdat er zoveel gelijkenissen zijn, maar omdat hij toevallig een nummer van de artiest luisterde tijdens een training. Extra handig: hij kan zo eenvoudig onderscheiden worden van de andere Rick in het team: Rick van der Ven. Rick van den Oever is boogschutter.

anja schenkels
Op 12-11-2018
Geschreven door: Anja Schenkels

Challenge Yourself

My theme for May is Challenge Yourself, and the expert for this topic is trail runner and founder of Trail Runners Brabant, Albert van Dommelen.

lenise collimore
Op 18-05-2018
Geschreven door: Lenise Collimore

Edison Mendez, een onverwachte verrassing

Het is al een hele tijd geleden dat hij ons shirt droeg, maar vergeten zal ik hem niet zo snel. Binnenkort, donderdag 16 maart om precies te zijn, viert hij zijn 38e verjaardag alweer. Van 2006 tot 2009 speelde de Ecuadoriaan in ons rood-wit, steevast op het middenveld. Mendez was geen topper, zoals Cocu, Van Bommel of een van de vele anderen. Maar Mendez bewees regelmatig dat hij toch echt van toegevoegde waarde was voor het team. En één wedstrijd in het bijzonder zal me altijd bij blijven, maar daarover later meer.

siem van dongen
Op 10-03-2017
Geschreven door: Siem van Dongen

WK Lifesaving: zo bereiden de dames van ons nationaal team zich voor

Een kijkje achter de schermen door Kitty Schiphorst Preuper

Van 6 t/m 11 september vinden in Eindhoven en Noordwijk de WK Lifesaving voor National Teams plaats. Samen met mijn teamgenootjes uit Eindhoven Jenny van der Borgh en Elise Pennings maak ik, Kitty Schiphorst Preuper, deel uit van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen op dit geweldige evenement. Om jullie kennis te laten maken met onze sport, neem ik jullie een dagje mee in de voorbereiding.

gastblogger
Op 05-09-2016
Geschreven door: Gastblogger

Een bijzondere familiehereniging

In Amsterdam zal er toch enigszins met gefronste wenkbrauwen worden gekeken naar de terugkeer van Siem de Jong naar de Eredivisie. Niet Amsterdam maar Eindhoven wordt de nieuwe thuisbasis van de kopsterke middenvelder. PSV huurt de oud-Ajacied van het Engelse Newcastle United en zorgt daarmee voor een bijzondere gezinshereniging. Voor het eerst komen broers Luuk en Siem de Jong in hun profcarrière uit voor dezelfde club.

gastblogger
Op 25-08-2016
Geschreven door: Gastblogger

Handball? What’s that?

Until now, my only experience of handball was back in secondary school when about 30 pubescent girls and boys turned our hopeful sport teacher’s game of handball into a rowdy game of dodgeball. Not quite what our teacher wanted, but fun nonetheless. But just recently, I watched as the Olympic Qualifications unfolded and the Netherlands Women’s Handball team made it, for the first time ever. Witnessing this historical achievement and the excitement in the Netherlands, well, it got me hooked.

lenise collimore
Op 20-07-2016
Geschreven door: Lenise Collimore

Het EK rolstoelhockey staat voor de deur

Op 17 april 2016 werd de selectie bekend gemaakt voor het EK rolstoelhockey. Na maanden trainen met een volle selectie zou op deze dag de eindselectie bekend gemaakt worden. Zes spelers van de GP Bulls hoorde in deze grote selectie. Helaas voor twee van hen vielen ze af om mee te spelen op het EK in de Rijp (Nederland). De tien spelers die gaan strijden voor goud zijn: Dennis van den Boomen, Jules van der Heijden, Cyrill Teeuwen, Ilse van Kemenade (alle vier spelend bij GP Bulls Eindhoven), Pascal Vredegoor, Maud Reusken, Kamal Tahtahi, Rodi Feller, Minas Minasyan en Max Lambregts.

ilse van kemenade
Op 01-07-2016
Geschreven door: Ilse van Kemenade

GP Bulls wint Eindhovense Sportaward

Begin dit jaar werden we genomineerd voor de Gehandicapten Sportprijs 2015. Dat we genomineerd werden, was al een hele eer, want dat betekent dat onze club afgelopen jaar is opgevallen. Maar bij die nominatie bleef het niet! We hebben deze prijs ook gewonnen en daar zijn we ontzettend trots op!

Afgelopen jaren zijn we als club gegroeid en hebben we veel bereikt.

ilse van kemenade
Op 11-03-2016
Geschreven door: Ilse van Kemenade

Een week in het leven van Jorian Ilbrink

‘Een kwestie van geduld, veel herhalingen en letten op de kleine dingen.’ Elke topsporter weet dat de weg naar succes veel hobbels kent. Een zigzaggende lijn naar boven en af en toe een kleine daling naar beneden. Voor mij was deze daling iets langer dan gemiddeld. Een dip van bijna twee jaar door blessureleed heeft mijn leven als topsporter volledig veranderd. Deze mentaal zware periode heeft mij sterker gemaakt als mens en als topsporter. Voorzichtig kan ik nu zeggen dat er weer een stijgende lijn te zien is in mijn ontwikkelingen als topturner.

jorian ilbrink
Op 30-10-2015
Geschreven door: Jorian Ilbrink