Sporten

7 tips om voetbalblessures te voorkomen

Voetbal, een van de meest gespeelde sporten wereldwijd. En met miljoenen dagelijkse spelers is het ook niet zo gek dat voetbal ook een van de sporten is die de meeste blessures oplevert. Maar deze blessures zijn in veel gevallen relatief makkelijk te voorkomen. Daarom geven we in deze blog 7 tips om voetbalblessures te voorkomen.

siem van dongen
Op 28-03-2019
Geschreven door: Siem van Dongen

8 Tips om blessures tijdens het sporten te voorkomen

Elk persoon die sport vreest dat hij of zij een blessure oploopt. Veel beginners die nieuw zijn in het sporten zijn bang om een blessure te krijgen, wanneer hij of zij eindelijk de motivatie heeft om écht resultaat te gaan boeken. Het is dan ook niet zonder reden dat een blessure een van de meest gevreesde negatieve gevolgen is van sporten in een sportschool. Dat is niet zo raar, want veel mensen sporten niet helemaal goed, doen oefeningen net wat verkeerd waardoor ze blijvende blessures kunnen oplopen.

siem van dongen
Op 18-12-2018
Geschreven door: Siem van Dongen

Muay Thai en Kickboksen: wat is het verschil?

Veel mensen denken dat Muay Thai hetzelfde is als kickboksen. Of dat het een vorm van kickboksen is, waarbij je met je knieën en ellebogen mag vechten. Dit is een misvatting. Het zijn namelijk totaal verschillende sporten, met een compleet andere achtergrond. De bewegingen en technieken zijn anders. Er zijn een aantal overeenkomsten, maar het zijn verschillende vechtstijlen.

Maar waarom worden beide sporten zo vaak met elkaar verward? We vroegen het Duran Ebren van Muay Thai Academy Duran Gym in Eindhoven om er wat meer over te vertellen en de verschillen toe te lichten.

anja schenkels
Op 07-11-2018
Geschreven door: Anja Schenkels

Let’s make it personal!

This month we’re getting personal, and who better to talk to than a Personal Trainer? Our expert for September is Kim van den Broek, owner of The Gym in the Microlab in Strijp-S.

Send help!

I visited Kim in her new gym first thing on a Monday morning, and only five days after coming back to Eindhoven from a long and over indulgent holiday. Secretly I was just hoping we’d have a chat, but she had told me to wear workout clothes. What was I getting myself in for? Call for help!

lenise collimore
Op 21-09-2018
Geschreven door: Lenise Collimore

HandbikeBattle 2018: Kaunertaler gletscher klim

Wat? De HandbikeBattle 2018! Een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra en voor individuele deelnemers, in totaal 130 deelnemers. Het strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol in Oostenrijk. Een klim van 20 kilometer op een hoogte van 2150 meter. Een waardige uitdaging voor handbikers van alle niveaus. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen de sportieve uitdaging van het jaar.

gastblogger
Op 20-06-2018
Geschreven door: Gastblogger

Run for KiKa Eindhoven runs for...Twan!

Twan is gelukkig klaar met behandelingen en is nu aan het revalideren van de gevolgen van een hersentumor. Toch rent hij mee met Run for KiKa Eindhoven op zondag 1 juli bij IJssportcentrum Eindhoven. Doe jij met hem mee? Ren 10 km, 5 km of de KidsRun voor KiKa en help kinderkanker de wereld uit!

gastblogger
Op 15-05-2018
Geschreven door: Gastblogger

Activate your core

Activate your core! We hear that a lot but what does it mean? Luckily, this month we have Physiotherapist and Pilates Instructor Nadine Hermann from Studio Realign who helped answer some burning questions all about the core.

lenise collimore
Op 17-04-2018
Geschreven door: Lenise Collimore

Aquasportief en hoe het begon

Ik doe eens gek en schrijf een blog! De aanleiding is de chat met een klant tijdens mijn werk bij klantencontact. De dame in kwestie kampte met een vervelende knieblessure en had last van haar SI gewricht. Dat laatste heb ik maar even gegoogeld. Het sacro-iliacale gewricht dus oftewel de Heiligbeengewrichten. De mevrouw, ik noem haar voor het gemak ‘Eva’, wilde graag weten of Aquajoggen iets voor haar was. Ze was altijd sportief geweest, maar kon nu ineens niets meer doen door die vervelende knieblessure.

nicole sinke
Op 30-04-2018
Geschreven door: Nicole Sinke

De morgenstond heeft zweetdruppeltjes om de mond

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om sport in te passen in je leven. Maar als je echt wilt, vind je er wel tijd voor. Mijn ervaring is, dat het vooral belangrijk is om het daadwerkelijk een plekje in je agenda te geven. Zo is het wat minder vrijblijvend. Mijn collega Flip en ik proberen onszelf een nieuwe routine aan te leren: vroeg opstaan en naar buiten voor een fijne sportsessie in de natuur. Ja, voordat we gaan werken. Waarom? Allereerst omdat we het leuk vinden (op het vroeg opstaan na dan). Maar ook om te kijken wat het met ons doet.

anja schenkels
Op 10-04-2018
Geschreven door: Anja Schenkels

Cross-training, mixing up your exercise

What is cross-training and why should we all do it? I sat down with personal trainer Tim Aben who will also be opening Eindhoven Gym this coming September, for some professional advice.

lenise collimore
Op 19-03-2018
Geschreven door: Lenise Collimore