Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds biedt kinderen uit minder bedeelde gezinnen de kans lid te worden van een sportvereniging. Hieronder vind je alle benodigde informatie over het fonds.

Wat doet het Jeugdsportfonds?

Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat kinderen waarvan de ouders te weinig geld hebben lid kunnen worden van een sportvereniging. Het fonds betaalt de contributie en vergoedt de sportspullen tot een maximum van € 225,00 per jaar per kind.

Wie komen in aanmerking?

Kinderen in de leeftijd tot 18 jaar komen in aanmerking, waarvan de ouders weinig geld hebben. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum. Het laatste kan per gemeente verschillen. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking.

Recht op vergoeding

Jeugdsportfonds is een particuliere organisatie en geen overheidsinstantie. Een uitkering van het Jeugdsportfonds is daarom geen recht. Voor ondersteuning moet voldaan worden aan de criteria van het fonds in jouw omgeving. Daarnaast is goedkeuring alleen mogelijk indien er voldoende middelen zijn om de aanvraag te kunnen bekostigen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Kijk op de website van het Jeugdsportfonds.