WK Zitvolleybal: topsport in het Parktheater

< Terug

Zitvolleybal is al jarenlang één van de meest populaire en spectaculaire paralympische sporten. De sport die ooit in Nederland werd bedacht, wordt nu voor de vierde keer georganiseerd in Nederland en het wordt groots aangepakt! Er wordt in verschillende steden, verspreid over Nederland, gespeeld op unieke locaties. Zo komt het WK op 18 en 19 juli naar het Parktheater in Eindhoven maar ook naar het Musis Theater in Arnhem, Maaspoort Venlo en het Nieuwe Luxor in Rotterdam. De theaters worden speciaal voor het WK Zitvolleybal omgebouwd tot topsportlocaties. De theaters lenen zich optimaal voor een geweldig spektakel door het toevoegen van entertainment en beleving rond de wedstrijden. Het publiek zit bovenop de actie in het theater. De Oranje heren en dames zullen er alles aan doen om in eigen land de wereldtitel te veroveren.

Het programma in Eindhoven  Koop je kaarten voor 5 euro per stuk

Dwars door het land

Het WK Zitvolleybal is een toernooi voor heren en dames en duurt in totaal acht dagen. Aan beide toernooien doen zestien teams mee. De teams worden opgedeeld in vier poules van vier, waarbij de beste twee teams uit de poules doorgaan naar de kwartfinale. De mannenwedstrijden in de poulefase worden gespeeld in Venlo en Eindhoven, vanaf de kwartfinales wordt gespeeld in Den Haag. De vrouwen spelen eerst in Arnhem en reizen voor de knock out-fase door naar Rotterdam.

Alles over het WK Zitvolleybal

De zomervakantie is begonnen! Bekijk hier de aangepaste openingstijden.

Date: 
7 juli 2018

De zomervakantie is begonnen! Klik hier voor actuele informatie over de openingstijden, onderhoud van de baden en zwem- en bewegingslessen. 

Date: 
6 juli 2018