Topsport en spektakel tijdens World Cup Eindhoven

< Terug

De beste zwemmers ter wereld komen deze zomer naar Nederland. Op 11 en 12 augustus vindt de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven 2017 plaats. Bereid je voor op twee dagen topsport en spektakel in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion met series in de ochtend en finales in de avond. Daarnaast is het zwemstadion ook toneel voor de gedreven clubzwemmers uit Nederland en natuurlijk enthousiaste kinderen die meedoen met de Pieter Challenge! Eindhoven is onmiskenbaar een echte zwemstad.

Met topvorm naar spannende finales

De World Cup in Eindhoven maakt deel uit van een reeks van negen korte baan toernooien. De beste zwemmers ter wereld strijden van augustus tot en met november om 2 miljoen dollar prijzengeld. Eindhoven is de derde stop van de World Cup, andere locaties zijn onder meer Moskou, Berlijn en Tokio. De World Cup vindt plaats twee weken na het WK zwemmen in Boedapest als veel van de zwemmers in topvorm zijn. Het is een uitgelezen moment om Nederlandse en internationale toppers in eigen land in actie te zien. De verwachting is dan ook dat het publiek in Eindhoven toptijden gaan zien in een setting die voor de zwemsport ongekend is.

Meer over de World Cup 

Tickets zijn nu verkrijgbaar!

De World Cup is het leukste sportieve uitje van de zomervakantie. Bezoek dit topevent met de hele familie en profiteer nu van een extra aantrekkelijke familiekorting. Met een familieticket bezoek je de finales op vrijdag- of zaterdagavond met twee volwassenen en twee kinderen en profiteer je van €20,- korting ten opzichte van losse kaarten. Losse toegangskaarten heb je al vanaf €7,50 in de online webshop. Alle prijzen en mogelijkheden staan op de website van FINA/airweave Swimming World Cup. Zorg jij dat je er ook bij bent?

Koop jouw tickets makkelijk online 

Enthousiast zwemtalent bij Pieter Challenge

Voor jonge zwemmers met een Olympische droom wordt tijdens de World Cup in Eindhoven de Pieter Challenge georganiseerd. Wat denk je van een supergave training van topzwemmers en zwemmen van een wedstrijd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion tijdens de FINA/airweave Swimming World Cup? Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen zich nu aanmelden voor de Pieter Challenge op vrijdag 11 of zaterdag 12 augustus. Je kunt dan ook alle series bekijken die in de ochtend gezwommen worden door jouw zwemhelden!

De Pieter Challenge bestaat uit leerzame clinics en een wedstrijd. Tijdens de clinics wordt aandacht besteed aan zwemtechniek, stroomlijn en de start. Na de trainingen, die worden gegeven door (ex-)topzwemmers, wordt een wedstrijd gezwommen in het stadion van de FINA/airwave Swimming World Cup. Hierbij gaat het niet alleen om de snelheid, maar ook om de techniek. Een jury onder leiding van topcoach Jacco Verhaeren geeft punten voor tijd en uitvoering.

Meld je aan voor de Pieter Challenge

Zelf trainen?

Baantjes zwemmen is goed voor je conditie, je traint er je spieren mee en het is niet blessuregevoelig. Je gewrichten worden namelijk minder zwaar belast dan op het droge. Vind je het leuk om te zwemmen en tegelijk te trainen en je conditie te verbeteren? Dan is baantjes zwemmen wat voor jou! Wil je bij de Tongelreep baantjes komen zwemmen? Klik op onderstaande knop voor de dagen, tijden en baden waarop er deze week baantjes kan worden gezwommen! Natuurlijk is er bij Tongelreep en Ottenbad voor kinderen de mogelijkheid om snel in te stromen bij de ABC zwemlessen. Zo heb je als ouder straks een eigen zwemtalent dat veilig door het water zwemt!

Baantjes zwemmen in de Tongelreep

Het buitenbad en Golfslagbad van de Tongelreep zijn definitief gesloten. Wij zijn wel nog open voor baantjes zwemmen! Vrij zwemmen kan deze zomer in het binnen- en buitenbad van het Ottenbad. 

Date: 
26 juni 2017

Let op: tot en met 25 augustus is baantjes zwemmen in het Ottenbad mogelijk vanaf 10.00 uur i.v.m. de zomervakantie.

Date: 
14 augustus 2017