EMOVES neemt Eindhoven weer over!

< Terug

EMOVES is hét Urban Culture Festival van Eindhoven en vindt dit jaar weer plaats op 30 juni en 1 juli. Het festival richt zich op vier verschillende disciplines: muziek, dans, kunst en sport. Elk jaar is de stad Eindhoven het podium voor Urban sport en komen de internationale sterren juist naar Nederland voor EMOVES. De beste hiphoppers, skateboarders, breakdancers, BMX’ers, freerunners, graffiti artiesten tonen hun tricks tijdens vele wedstrijden, optredens en workshops, waaronder het WK Breakdance voor Duo’s, BMX Ramp Contest, European Skateboard Battle en nog veel meer.

Alles over EMOVES

Jaarlijkse festival, groot programma

Tijdens dit weekend, dat een bomvol programma kent, kunnen bezoekers van jong en oud de toptalenten live aanschouwen. Zelf de tricks leren tijdens de talloze workshops of in de zon chillen en genieten van de relaxte sfeer waar EMOVES Urban Culture Festival bekend om staat. Op het Ketelhuisplein (Strijp-S) en in de Berenkuil is de toegang gratis. Op het Ketelhuisplein is er een programma met muziek, workshops, optredens, exposities en de wedstrijden van BMX (040 Invitational Spine Ramp Contest) en Calisthenics (Bar Battles Eindhoven). In de Berenkuil zijn alle vormen van streetart en graffiti te bewonderen bij Step in the Arena.

Voor een aantal programmaonderdelen is een ticket* nodig. Een ticket geeft je onbeperkt toegang tot de volgende evenementen:

  • World BBoy Classic
  • European Bowl Battle
  • NEXTSTEP-XL
  • Shut Up & Trick
  • Hop the Block
  • Word Up! XL
  • City 2 City
  • Planet Pop’N

(* Kinderen tot en met 8 jaar hebben gratis toegang

Bekijk het totale EMOVES programma  Overzicht van internationale artiesten

Wat is jouw favoriete Urban sport?

Urban sports is een belangrijk onderdeel van EMOVES. Met alle verbazingwekkende, spectaculaire  en gave trucs spreekt dit zeker tot ieders verbeelding. Deze editie van EMOVES staat open voor jong en oud. Ben je al bekend in 'het wereldje' of nog helemaal niet? EMOVES heeft voor iedereen gave activiteiten. Zo is er voor de jeugd op veel locaties de mogelijkheid om lekker mee te doen. Bij Stap in de Arena in de Berenkuil zijn graffitispuiters aan het werk met geweldige beelden maar is er ook een bmxparcours voor kinderen om kennis te maken met de sport. Of kom je liever naar het NK skateboarden kijken en stap je zelf op de plank om het uit te proberen? Eindhoven is een echte Urban stad. Ook na EMOVES kun je terecht bij verschillende lessen om zelf lekker te sporten!

Kies jouw favoriete Urban sport!