Eindhoven Sport, alles voor een zweetdruppel!

< Terug

Sporten is goed maar vooral ontzettend leuk. Dat mag heel Eindhoven weten. Van jong tot oud, actieve of recreatieve sporters, in clubverband of individueel en van amateur tot topsporters. Dat noemen we sporten voor het leven. De plek om daar alles voor te ontdekken is Eindhoven Sport. Daar vind je alles wat je zoekt. Eindhoven Sport is de start van een dag, van een seizoen of zelfs een heel leven vol sport. In Eindhoven kun je heel veel sporten beoefenen. Voor onder andere de sporten voetbal, hockey, zwemmen, hardlopen en urban sport zijn de faciliteiten zelfs op topniveau!

In een eeuw tijd heeft sport zich genesteld in het DNA van Eindhoven. Sinds de oprichting van onder meer de Philips Sport Vereniging op 31 augustus 1913 – gaandeweg goed voor twintig takken van sport in zeventien PSV-clubs – is er een gezonde basis gelegd voor top- en breedtesport. De gemeente Eindhoven heeft het sportieve beleidsstokje geruime tijd geleden overgenomen. Aan de (inter)nationale top is Eindhoven al jaren een belangrijke speler in urbansport, zwemmen, voetbal, atletiek en hockey. Maar ook in de breedtesport heeft de stad een voorbeeldfunctie: maar liefst 67% van alle Eindhovenaren is verantwoord bezig met sporten bewegen. Dit alles doet de gemeente niet alleen, de continue samenwerking met onder andere kennisinstellingen en het bedrijfsleven vormt de fundering voor een goed en veelzijdig sportklimaat voor jong en oud. Deze aanpak zorgde medio 2011 voor het ontstaan van Eindhoven Sport, een initiatief waar iedereen terecht kan die iets wil met sport in Eindhoven. 

Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram

Top- én breedtesport

Eindhoven Sport biedt faciliteiten voor iedereen: de professionele én de recreatieve sporter. Eindhoven is immers dé plek waar sport en innovatie elkaar ontmoeten en versterken. Er liggen in de stad uitstekende en high tech accommodaties die een basis vormen voor successen, innovaties en gewoon gezond bewegen voor iedereen. Eindhoven Sport gebruikt haar kernkrachten eveneens om de drempel om te sporten te verlagen, prijzen te pakken en accommodaties effectiever in te richten en te beheren. 

Huur een accommodatie

Resultaat door samenwerken 

Door de typische Eindhovense aanpak en de aanwezigheid van hoogwaardige sportaccommodaties, zoals het Pieter van den Hoogenband zwemstadion en Fontys Sporthogeschool, lukt het om hier van alles voor elkaar te boksen. In Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep ligt bijvoorbeeld InnoSportLab de Tongelreep, waar de zwemsport grote slagen maakt door innovatieve ontwikkelingen. Op Sportcomplex Eindhoven-Noord is InnoSportLab Sport en Beweeg! gevestigd. Dit fieldlab richt zich volledig op ontwikkelingen van nieuwe vormen van sport en bewegen voor de breedtesport. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden van mooie samenwerkingen. Wil je weten met wie wij nog meer samenwerken? Bekijk dan onze medespelers.

Bekijk medespelers