Eindhoven barst van de energie als sportstad

< Terug

Tijdens het weekend van 27 t/m 30 september barst Eindhoven sportief gezien weer uit haar voegen. Dit weekend zijn er maar liefst drie grote en vooral gave sportevenementen in de stad. Spanning in het Indoor-Sportcentrum waar de Oranje handbaldames het op gaan nemen tegen Japan, (inter)nationale zwemtoppers zetten tijdens de Swimming World Cup in op het verbreken van records in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion en het 18 septemberplein in de binnenstad wordt volledig omgetoverd tot een aangepast sporten en bewegen festijn. Beleef, ontdek, juich en doe mee tijdens dit Eindhovense sportweekend!

Oranje handbaldames in de aanval tijdens twee oefenwedstrijden

Het Nederlands Damesteam komt eind september weer in actie in eigen land! In voorbereiding op het EK in Frankrijk speelt de ploeg van bondscoach Helle Thomsen twee oefenwedstrijden. Op donderdag 27 september en vrijdag 28 september is Japan om 18:30 uur de tegenstander. Het Indoor-Sportcentrum Eindhoven vormt het strijdtoneel. 

Japan is een geduchte tegenstander. Tijdens het afgelopen WK in Duitsland stond het in de achtste finale gelijk na zestig minuten. In de verlenging lukte het de Oranjedames om de overwinning uit het vuur te slepen (24-26). De eerste oefenwedstrijd zal de Nederlandse ploeg in volle sterkte aantreden. Tijdens het tweede duel krijgen talenten de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. In voorbereiding op het EK wil bondscoach Helle Thomsen iedereen in actie zien. Bij beide wedstrijden is de volledige selectie in de hal aanwezig.

Je kunt nog steeds kaarten bestellen om deze strijd mee te maken. De tribunes in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven zijn verdeeld in vakken met diverse prijscategorieën. Er zijn ook combitickets beschikbaar, die toegang geven tot beide duels.

Bestel je kaarten hier Bekijk het programma    Route en parkeren

(Inter)Nationale toppers aan de start bij Swimming World Cup

Vanaf 28 september is het Pieter van den Hoogenband zwemstadion weer drie dagen lang het strijdtoneel van FINA Swimming World Cup. Na de geweldige editie van 2017 vol sfeer, mooie sportresultaten en verschillende innovaties op zwemgebied, beloofd de editie van dit jaar weer groots te worden!

Na Eindhoven gaat het circuit door naar o.a. Beijing, Tokio en Singapore. De World Cup is een uitgelezen kans om Nederlandse en internationale toppers in Eindhoven in actie te zien. De Nederlandse ploeg is op topsterkte vertegenwoordigd met onder andere Femke Heemskerk, Arno Kamminga en Ranomi Kromowidjojo. Sprintkanon Kromowidjojo presteerde in 2017 fantastisch tijdens de World Cup series met een wereldrecord in Berlijn en een overall derde plaats.

Jouw tickets bestel je online  Drie dagen zwemsensatie  Route en parkeren

Ontdek en beleef om aangepast te kunnen bewegen en sporten

Op 29 september organiseert Eindhoven Sport in samenwerking met Uniek Sporten een Uniek Sporten dag in het centrum van Eindhoven. Beleef, doe mee, geniet, kijk en ervaar. Een middag die volledig in het teken staat van aangepast sporten en bewegen. Iedereen kan bewegen op zijn of haar manier, met of zonder beperking.

Het 18 septemberplein in Eindhoven wordt volledig omgetoverd tot een aangepast sporten en bewegen festijn. Tijdens deze middag van 12.00 tot 16.00 uu komen er ruim 25 verschillende aanbieders hun aanbod aangepast sporten laten zien. Er zijn clinics, informatiestands en demo’s van verschillende sportaanbieders en verenigingen. Het DJ Duo Down with the syndrome zorgt deze middag voor de muziek en bij Brownies&downieS kun je op het terras zitten om bij te komen.

Alle clinics op een rij Meer over Uniek Sporten