De winnaars van de SportAwards 2017 zijn bekend!

< Terug

Op 15 januari 2018 werden in het Evoluon in Eindhoven de Eindhovense SportAwards uitgereikt. Tijdens deze feestelijke avond heeft thaibokser Robbie Hageman de titel Sportman van het Jaar in de wacht gesleept. Zwemster Ranomi Kromowidjojo ging naar huis met de titel Sportvrouw van het Jaar. Sporttalent van het Jaar is geworden Julia Meijer, klimster, Sportteam van het Jaar werd The Fire, dansgroep. Gerard Smits sleepte de Gehandicapten Sportprijs in de wacht. De winnaars zijn gekozen door het, veelal Eindhovense, publiek. 

De prestaties van de winnaars

Sporttkampioenen in beeld

Naast de SportAwards werden op deze avond de sportpenningen uitgereikt aan alle Eindhovense kampioenen van 2017. Ruim 180 kampioenen namen een penning in ontvangst uit handen van wethouder Sport Jakob Wedemeijer. Alle sporters van harte gefeliciteerd met de prachtige behaalde resultaten in 2017!

Foto's van alle sportkampioenen

Sportvereniging van het Jaar

Tijdens de SportAwards werd ook de Vereniging van het Jaar 2017 bekendgemaakt. Voetbalvereniging DBS mag een jaar lang deze titel dragen. De vereniging ontving bovendien een geldprijs van € 3.000,-. Voetbalvereniging DBS werd op de voet gevolgd door Almonte Basketball en IJsclub Eindhoven. Zij ontvingen als nummer 2 en 3 respectievelijk € 2.000,- en € 1.000,-. De aanmoedigingsprijzen van € 375,- gingen naar tennisvereniging Tegenbosch en RKVV Brabantia.

Dansspektakel

De presentatie van de Eindhoven SportAwards was in handen van Marcel Balkestein en Eddy Jansen. The Fire, Acro trio en drie karateka’s van Sportcentrum Elhatri zorgden voor het nodige sportieve spektakel tussen de uitreikingen van de verschillende prijzen door. We kijken terug op een geslaagde en sportieve avond.

Eindhoven heeft in 2020 een nieuw, duurzaam gezinsbad. Meer weten? Klik dan hier!

Date: 
3 november 2017

Bezoekers kunnen enige overlast ervaren in verband met een verbouwing aan de persooneelskleedzalen. Er is niets gewijzigd aan het zwemaanbod.

Date: 
12 december 2017