NOC*NSF Opleiding Vertrouwenspersoon

6 april 2019 ‐ 10:00 tot 17:00

Heeft u vragen of opmerkingen over deze activiteit? Neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande gegevens;

Informatie activiteit

Een aanspreekpunt binnen een vereniging of bond is nodig wanneer een slachtoffer van ongewenst gedrag hier melding van wil doen. Het is een onderwerp dat niet makkelijk bespreekbaar is. Het ontbreken van een luisterend oor, van iemand die raad geeft, maakt het extra moelijk. Hierdoor zien slachtoffers er vaak vanaf hun klacht te melden. Juist om deze reden zijn alle bonden en steeds meer verenigingen overgegaan tot het aanstellen van een Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Deze opleiding kun je volgen bij het NOC*NSF.

Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe vang je iemand op die iets komt melden. Waar kan de beschuldigde terecht. Er wordt ingegaan op adviezen en verwijzingen die mogelijk zijn. Deze training is zowel theoretisch als praktisch. Er worden gesprekstechnieken geoefend en de opleiding wordt afgesloten met een certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader.

Deelnemers aan deze training hebben een leeftijd van minimaal 25 jaar en HBO denkniveau. De training duurt twee dagdelen. 

Aanvullende informatie

 • Adres:
  Theo Koomenlaan 3
 • Doelgroep:
  Volwassenen
 • Stadsdeel:
  Stratum (incl. GP)
 • Locatie:
  Fontys Sporthogeschool
 • Kosten:
  € 200,-
 • Toelichting kosten:
  Deze scholing is vrijgesteld van BTW

Social

Tip een vriend