Zomervakantie Eindhoven Sportstijl

20/07/2016 - 08:30

Niet iedereen heeft de luxe om de zomer door te brengen in een warm oord. Gelukkig gaat vakantie vieren ook prima in eigen stad. Wij helpen je graag om de perfecte zomervakantie samen te stellen. Geen vakantie op een ligbedje achter in de tuin met een goed boek, wat overigens ook heerlijk kan zijn, maar een actieve memorabele vakantie. Zo heb jij na de zomervakantie in elk geval wat te vertellen op je werk of tegen je vrienden. En je bent geen maanden bezig om al die extra hapjes, drankjes en ijsjes er weer af te trainen.

Bedwing grote hoogten

Voor een adrenalinekick hoef je niet naar Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Klimmen, abseilen, klettersteigen en boulderen kan namelijk ook in Eindhoven. Neem eens een kijkje bij Monk Bouldergym of Klimcentrum Neoliet. Niet zeker of je durft: je kunt ook kiezen voor een proef- of introductieles.

Pret voor tien

Weer of geen weer, met kinderen tussen de 3 en 12 jaar ga je deze maand naar het Pret! Festival. Bij IJssportcentrum Eindhoven kunnen zij op een grasveld van 4000 m2 en in een grote overdekte zone van 5000 m2 springen op springkussens, glijden van zeephellingen en plonzen in zwembaden. Er is een levende sjoelbak, groots kussengevecht, skelterbaan, rodeostier, draaimolen, midgetgolfbaan en nog veel meer. Het Pret! Festival vindt is te bezoeken van 23 t/m 31 juli. Have fun!

Subtropische temperaturen

In Nederland genieten we in de zomer zelden van subtropische temperaturen, in het binnenbad van de Tongelreep en het Ottenbad is het echter altijd tropisch warm. Wie is er toe aan een verfrissende duik? Voordeel: je hoeft niet bang te zijn voor haaien, kwallen of zee-egels. Laat de temperatuur het wel toe, dan kun je ook buiten zwemmen, glijden en beachvolleyballen.

Open dag PSV

Voetbalfan of niet, als Eindhovenaar of bezoeker van de stad mag je een bezoekje aan het PSV-stadion niet overslaan. Tijdens de jaarlijkse PSV FANdag, dit jaar op 26 juli, is dat extra leuk. Dan presenteert trainer Philip Cocu namelijk de nieuwe selectie en valt er van alles te zien, doen en beleven in en rondom het Philips Stadion. Om 19.00 uur wordt de FANdag afgesloten met de Lichtstadderby tussen PSV en FC Eindhoven. Op de FANdag is het ook mogelijk om de spelers van Jong PSV en mascotte Phoxy te ontmoeten. Het programma en meer informatie vind je op psv.nl.

Waterrijk uitje

Kanovaren kan natuurlijk in Zweden of Tsjechië, maar in Eindhoven op de Dommel kun je eveneens de wildste avonturen beleven. Met een groep of gewoon met z’n tweeën. Tip: op verschillende plekken in de route kun je een tussenstop maken voor een heerlijke picknick. Als dat geen mooie vakantiekiekjes worden. 

Toerist in eigen stad

Een fietstochtje in een nieuwe omgeving, heerlijk ontspannen. Onderweg stoppen bij cafeetjes en restaurantjes voor een hapje en een drankje. Genieten! Heb je jouw stad al eens vanuit een ander perspectief bekeken? In en rondom Eindhoven zijn allerlei fietsroutes, die het ontdekken waard zijn. Kies je voor Happen en Trappen, dan kun je onderweg ook nog genieten van allerlei lekkers.

Dagje strand

Eerlijk is eerlijk, het is niet te vergelijken met de stranden van Thailand of Curaçao, maar voor een dagje uit kun je prima terecht bij Natuurbad IJzeren Man. Voetjes in het zand, handdoek en beachbal setje mee. Vier de zomer!

anja schenkels
Op 20-07-2016
Geschreven door: Anja Schenkels
In: Sporten

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019