Wimbledon-weetjes die je nog niet wist...

07/10/2015 - 14:00

Afgelopen weekend was het zover: de finale van Wimbledon, zo’n beetje het populairste toernooi in de tenniswereld en een van de weinige toernooien waar nog op gras gespeeld wordt. Richard Krajicek wist het toernooi in het enkelspel als enige Nederlander ooit te winnen in 1996, en ook dit jaar zat een Nederlandse winst er niet in helaas. De finale van de dubbel heeft met Jean-Julien Rojer nog wel een beetje een Nederlands tintje.

Wist je dat?

Je wist vast al wel dat het Wimbledon toernooi in 1877 voor het eerst gespeeld werd en dat alle tennissers verplicht zijn om te spelen in witte kleding. Wimbledon staat bekend om de vele regenpauzes, waardoor het Center Court sinds 2009 is uitgerust met een dak dat dichtgeschoven kan worden bij slecht weer.

290 miljoen tennisballen

Maar wist je ook dat er zo’n 290 miljoen tennisballen in het Center Court passen als het dak gesloten is? Of dat er 250 ballenjongens en –meiden tijdens het toernooi aanwezig zijn om alle spelers van ballen te voorzien? Een van hen kwam vorige week nog in het nieuws, nadat hij was flauwgevallen door de hitte op de warmste Wimbledon-dag ooit (35,7°C).

28.000

Tijdens de wedstrijden zie je de tennissers regelmatig naar hun flesje water grijpen, maar wist je dat er tijdens het toernooi ook zo’n 28.000 flessen champagne doorheen gaan? En 28.000 is daarnaast ook het aantal kilo’s verse aardbeien die tijdens het toernooi gegeten worden, gecombineerd met in totaal zo’n 7.000 liter slagroom.

Finale

Heb jij jezelf dit weekend in de middag opgesloten om lekker de Wimbledon-finales kijken? Of spring je op de fiets naar de winkel, om dat je net als ik nu ineens enorm veel zin hebt in aardbeien?

linda van maanen
Op 07-10-2015
Geschreven door: Linda van Maanen
In: Sporten