VAMOS, op naar Eindhoven!

10/12/2015 - 16:15

Vanaf vandaag zijn de nationale teams van Bosnië-Herzegovina, Letland, Nederland en Spanje in Eindhoven actief. Nederland gaat op jacht naar een WK Futsal-ticket en moet daarvoor minimaal tweede worden in de poule, een plaats bij de eerste twee geeft recht op het spelen van een play-offs duel, de winnaars van die wedstrijden plaatsen zich voor de FIFA Futsal World Cup 2016 in Colombia.

Zaalvoetbal op de kaart zetten

Zaalvoetbal of Futsal krijgt in Nederland niet erg veel (media)aandacht ondanks dat het spel sneller is dan veldvoetbal, er meer acties en één-tegen-één duels zijn op het veld en er vele malen meer op het doel wordt geschoten dan bij veldvoetbal. Het is dus aan de mannen van bondscoach Loosveld om zichzelf echt in de kijker te spelen en zaalvoetbal op de kaart te zetten. Bij plaatsing voor het WK zullen sponsoren wellicht ook kansen zien en zich willen verbinden aan zaalvoetbal in Nederland.

Onmogelijk te passeren

Mijn persoonlijke aandacht gaat bij deze kwalificatieronde uit naar de keepers, en dan met name de keepers van Spanje. Alle keepers in de kern van het Spaanse team vallen op door hun snelle voetenwerk en de absolute wil om ballen te blokken/stoppen, ze weten precies waar ze staan ten opzichte van hun doel op ieder moment van de wedstrijd en weten hun lichaam dusdanig in de strijd te gooien dat het schier onmogelijk is om hen te passeren.

Sterke tegenstander

Van de laatste zes EK eindtoernooien werden er vijf gewonnen, op de laatste vijf WK's eindigde Spanje drie maal tweede en werden zij twee keer wereldkampioen. In het huidige kalenderjaar incasseerden de keepers slechts twee tegengoals in de EK kwalificatie. Ik hoop van harte dat Nederland zich plaatst voor de volgende ronde richting het WK, maar als dat niet het geval is, weet ik nu al zeker dat ik sowieso ga genieten van de keepers van Spanje.

bjorn van haaren
Op 10-12-2015
Geschreven door: Bjorn van Haaren
In: Evenementen