Swim Cup: een onvergetelijke werkweek

12/04/2016 - 15:15

Terwijl de muziek nog nagalmt in mijn achterhoofd is het toch echt maandagochtend en heb ik mijn computer weer gevonden. Vijf dagen mochten we genieten van mooie wedstrijden tijdens de Swim Cup 2016 in ons eigen Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Met als klap op de vuurpijl het duel tussen Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo op de honderd meter vrije slag, die beiden binnen de limiet voor Rio zwemmen. Daarvoor ook al een spannende finale, 200 meter vrije slag waar Maarten Brzoskowski net voor Sebastiaan Verschuren aantikt.

Wist je dat…..

Maarten Brzoskowski hier 10 jaar geleden ook al als winnaar stond. Toen op de vrijdag tijdens de finales van de schoolzwemkampioenschappen, die elk jaar tussen de series en finales op de vrijdag gehouden worden. Ik ben benieuwd welke winnaars van deze 19de editie van de schoolzwemkampioenschappen we over 10 jaar bij de Swim Cup gaan terugzien.

Vrolijke vrijwilligers

Terug naar déze editie van de Swim Cup; een geweldig toernooi waar goedlachse vrijwilligers topprestaties leveren met de vele uren die zij in touw zijn en als een geoliede machine precies weten wat hen te doen staat. De sfeer is goed en ontspannen, dit merk je bij de zwemmers, de coaches, het publiek, de officials en vooral dus ook bij de enorme hoeveelheid vrijwilligers die op de been is.

Topprestaties

Veel persoonlijke records worden verbeterd en er worden leeftijdsrecords gezwommen. Bij de IPC (gehandicapten) rondes worden ook wereld records verbeterd. Vastgelegd door de sportfotografen die allemaal opzoek zijn naar het ultieme plaatje.

Helden

En dan is er Super Saturday, een drukte van jewelste, niet alleen tijdens de series en finales wordt er gezwommen, maar ook in de pauze. De Pieter Cup wordt tussendoor georganiseerd.  Jonge wedstrijdzwemmertjes laten hier hun talent zien. Pieter van de Hoogenband komt speciaal langs om deze zwemmers aan te sporen. Vele foto’s worden geknipt, want iedereen wil natuurlijk met hun held op de foto!

Kippenvel

Het moment wat ik toch echt niet had willen missen, was zaterdag ochtend 9.37 uur toen Maarten van der Weijden na 42,2 km zwemmen aantikte. Met kippenvel zagen we hoe hij in zijn laatste 100 meter onthaald werd door alle zwemmers die hem in estafette vorm hadden begeleid tijdens deze lange nacht. Alles doet pijn waren de begrijpelijke worden toen hij aangetikt had. Maarten ging deze uitdaging aan voor het KWF en haalde per gezwommen kilometer meer dan € 1000,- op.

Maarten gefeliciteerd met deze enorme prestatie! Wat mij betreft is dit DE prestatie van deze Swim Cup en ben je een echte zwemheld.

 

Foto: Kees-Jan van Overbeeke

linda nguyen - huisman
Op 12-04-2016
Geschreven door: Linda Nguyen - Huisman
In: Evenementen