Sporten en uit eten gaan, kunnen perfect samengaan

13/04/2015 - 12:00

Wij zijn Iris en Ruud, sociaal ondernemers en echte ‘RealFoodies’. Wij houden ons bezig met voeding en gezondheid vanuit onze stichting RealFood, hiermee ontwikkelen we projecten in deze thema’s.

Als jij regelmatig sport, heeft dit tot resultaat dat je jouw algehele welzijn belangrijker gaat vinden. Zo is het een vrij natuurlijk proces om beter naar je lichaam te luisteren, om erachter te komen wat je lichaam nou nodig heeft. Naast dat intensief sporten tot meer eten leidt, doordat je meer calorieën verbrand, zien we ook dat veel sporters ook de kwaliteit van hun eten onder de loep nemen.

Plantaardig sporten

Je ziet steeds meer sporters overstappen naar een veganistisch of RAW food dieet, omdat ze de voordelen van plantaardig eten zien. De keuze voor plantaardig in de topsport is niet heel verbazend, consumptie van koolhydraten zorgt voor een suikerverbranding, terwijl je als sporter het liefste op vetverbranding draait. Dit bereik je met een voedingspatroon waarin koolhydraten en suikers geen rol spelen. Dit betekent niet dat je voor sporten een plantaardig dieet nodig hebt. Iedereen is anders, dus heeft ook iedereen een andere voedingsbehoefte. Terwijl de één het prima doet met vegetarisch of RAW food, heeft de ander meer baat bij een stukje vlees of vis op zijn bord.

De nadruk op groenten

Wij denken dat sporters meer baat hebben bij het leggen van de nadruk op groentegerechten, aangevuld met eiwitten en (dierlijke) vetten. Dit heeft weliswaar een lagere calorische waarde, maar zorgt voor een langer verzadigingsgevoel en een algeheel betere kwaliteit van voeding. Kies hierbij voor biologische groenten, omdat deze een hogere voedingswaarde en dichtheid van voedingsstoffen hebben dan niet biologische groenten.

Uit eten met een aangepaste sportvoeding

En dan wil je met je goede gewoonten een keer uit eten…. Als je een aangepast dieet volgt, heeft dit gevolgen: of je moet ‘zondigen’ om een keer uit eten te gaan, of uit eten gaan wordt een uitdaging. Wij zijn bezig met het oprichten van een restaurant in het centrum van Eindhoven, waar je met jouw sportvoeding terecht kan. Gezonde, biologische voeding staat hier centraal. Via een interactief digitaal menu kun je jouw manier van eten opgeven, het menu past zich aan naar jouw wensen. Onze chefkok Rob van Geel heeft brede ervaring met het bereiden van sportvoeding. Hij heeft namelijk een eigen onderneming waarmee hij sportvoeding op maat maakt. Ben je zelf sport- of voedingscoach? Geef je voedingsadvies aan je klanten? Dan kun je die eenvoudig toevoegen aan ons menu. Jijzelf en jouw klanten kunnen zo met 1 druk op de knop bestellen. 

Help ons om dit restaurant mogelijk te maken!

Wij hebben alles klaarstaan om het restaurant zo uit te rollen, het enige dat we nog nodig hebben is financiering. Hiervoor loopt een campagne met donaties aan onze stichting en zijn we op zoek naar zakelijke sponsoring en investeerders. Vanaf € 30,- kun je ons helpen om te zorgen dat dit restaurant er komt, dan geven we jou hier iets moois voor terug. Ga naar www.realfoodrestaurant.nl en doe mee!

gastblogger
Op 13-04-2015
Geschreven door: Gastblogger
In: Innovatie

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019