(On)voorbereid op wintersport?

14/12/2015 - 10:45

Hoewel het Nederlandse weer nog niet echt winters is, was het deze week toch ineens 'hot news': wintersport! Het AD begint de maandag met een grote kop 'Meeste skiërs gaan onvoorbereid op wintersport' en ook op de radio hoor je het ieder uur voorbij komen. Nederland gaat met Kerst weer massaal skiën, maar voorbereiden ho maar... Ga jij binnenkort ook op wintersport? Heb je dan ook al gedacht aan je voorbereiding? En dan bedoel ik niet of je snowboard al in de wax staat of die hippe nieuwe handschoenen. Nee, ik bedoel: ben je fysiek ook al voorbereid op je wintersportvakantie? Niet?

Voor de eerste keer op wintersport?

Als je nog niet eerder op wintersport geweest bent, is het al helemaal belangrijk om je voor te bereiden op je reis. Een mooie skibroek is leuk, maar het is veel belangrijker dat je wat lessen gehad hebt, zodat je weet hoe je een bochtje kunt maken. Of misschien nog wel belangrijker: hoe je moet vallen...

Apres-ski

Ga je vooral voor de apres-ski op wintersport? Ook voor de minder sportieve wintersporters is een goede voorbereiding wellicht handig. Aangezien apres-skiën bijna net zoveel energie kost als skiën, is het ook dan misschien wel goed om je conditioneel een beetje voor te bereiden op je reis. Want zeg nou eerlijk: wie houdt het vol om na een weekje iedere avond drinken 's ochtends vroeg nog steeds fris en fruitig op de piste te verschijnen?

Mogelijkheden genoeg!

Eigenlijk is het heel raar dat we ons niet beter voorbereiden, want er zijn mogelijkheden genoeg. Ook in Eindhoven! Er zijn genoeg fanatieke wintersporters die er hun werk van hebben gemaakt om jou te helpen bij je ideale voorbereiding. Denk bijvoorbeeld eens aan de skihal op de Vijfkamplaan. Of ga eens langs bij een van de (sport)fysiotherapiepraktijken die een wintersport-voorbereiding aanbieden. Ook in de praktijk waar ik zelf werkzaam ben als sportfysiotherapeut (TotalFysio, gevestigd aan de Vijfkamplaan en in het Philipsstadion) wordt een wintersport-training aangeboden. In samenwerking met een aantal personal trainers begeleiden we je gedurende vijf weken. Naast blessurepreventie helpen we je ook om het beste uit jezelf te halen. Interesse? Neem even contact met me op of kom gerust een langs in onze praktijk!

linda van maanen
Op 14-12-2015
Geschreven door: Linda van Maanen
In: Sporten