One team, one dream

12/07/2016 - 22:15

De droom van iedere topsporter is natuurlijk om ooit de Olympische Spelen te kunnen bereiken. Zo ook voor de Nederlandse handbaldames. Waar de Spelen van 2012 op een haar na gemist werden, wordt het deze zomer werkelijkheid! Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is de afgelopen jaren intensief bezig geweest met talentontwikkeling en dat werpt duidelijk zijn vruchten af, want nooit eerder waren de Nederlandse selecties zo succesvol als in de afgelopen periode.

Zilver op het WK

Afgelopen december reisden de Nederlandse handbaldames af naar Denemarken voor het wereldkampioenschap, en met succes! De dames zaten in een heerlijke flow en wonnen de ene wedstrijd na de andere. Ze schreven zelfs geschiedenis door als eerste Nederlandse dameshandbalteam ooit de WK-finale te bereiken. Het goud ging in die finale helaas aan hun neus voorbij, maar het werd zeker zilver met een gouden randje. Door hun tweede plek tijdens het WK, stelden ze tevens een deelname aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Metz veilig. Daar was het afgelopen maart Oranje wat kwam, zag en overwon. Met drie overwinningen op zak, plaatsen zij zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

One team...

De dames van bondscoach Henk Groener schrijven deze zomer dus opnieuw geschiedenis, ditmaal door hun deelname aan de Spelen. De afgelopen maand was een groep van 21 speelsters druk met de laatste voorbereidingen voor hun droom. Een deel daarvan weet inmiddels dat zij er helaas niet bij kunnen zijn in Rio, omdat de selectie die mee mag slechts uit 15 speelsters bestaat. Deze week is echter de voltallige selectie nog even compleet, en wel hier in Eindhoven!

...one dream!

Het Cocao from Ghana 4-landentoernooi in Eindhoven, vormt de afsluiting van de voorbereiding voor de handbaldames. In Indoor-Sportcentrum Eindhoven treft Oranje achtereenvolgens Zweden, Rusland en Montenegro, drie hele sterke tegenstanders. De week erna zullen de dames afreizen naar Rio, waar ze op 6 augustus hun eerste wedstrijd zullen spelen.

linda van maanen
Op 12-07-2016
Geschreven door: Linda van Maanen
In: Evenementen

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019