Niet alleen de slimste, ook de sportiefste

20/12/2014 - 14:30

Het was 2005 toen ik besloot naar Eindhoven te verhuizen. Geboren in een stad waarvan de inwoners enkel op sportief gebied naar Eindhoven kwamen om een middenstip van FC Eindhoven weg te halen, of het stadion in de kleuren rood- zwart te schilderen, was dat een niet voor de hand liggende stap. De stad die voor een buitenstaander vaak grijs en industrieel aanblikt en zogenaamd weinig heeft te bieden. Wie gaat daar nou wonen? Nooit heb ik hier spijt van gehad. Als sportliefhebber heb ik de afgelopen jaren een gigantische ontwikkeling mogen meemaken, van een stad die werkelijk sport ademt.

Sportwalhalla

Zowel nationaal als internationaal timmert Eindhoven aan de weg. En niet alleen voor topsporters. Eindhoven begint inmiddels op alle fronten het sportwalhalla van Nederland te worden. Natuurlijk heeft Eindhoven PSV en de Marathon, maar daarnaast gebeurt er zoveel momenteel. Sportprofessionals worden klaargestoomd door o.a. de docenten van de Fontys Sporthogeschool en de allerbeste sportmarketeers hebben kortgeleden hun krachten gebundeld in SX Eindhoven. Maar Eindhoven wil meer en krijgt meer. De sneeuwbal is gaan rollen en lijkt niet meer te stoppen, want de volgende ontwikkelingen staan alweer op stapel. Een nieuw hockey complex voor de fusievereniging van EMHC en Oranje Zwart lijkt een stap dichterbij nu de gemeente garant staat voor een lening.

Sport en innovatie

Eindhoven speelt daarnaast ook goed in op de faciliteiten die Brainport Eindhoven te bieden heeft. Dit zie je duidelijk terug in de verschillende instellingen die bijdragen aan sport en innovatie. Zowel in de zorg als de sportindustrie wordt op dat vlak bepaald niet stil gestaan. De gevolgen van de vele investeringen mogen voor zich spreken; sport stimuleert sport en dus is er overal in de stad wel iets te doen. Zelfs tijdens deze donkere dagen vlak voor Kerst. De investeringen zijn uiteraard niet alleen ‘leuk’ maar zorgen er vooral voor dat de Eindhovenaar voldoende mogelijkheden heeft om gezond te blijven, grenzen te verleggen en zich maximaal te ontplooien. Ook ik ga dat de komende tijd weer doen en zal dieper duiken in de Eindhovense Sportwereld en je informeren over allerlei ontwikkelingen die gaande zijn. Neem dus regelmatig een kijkje op dit blog en heb je onderwerpen waar je meer over wil weten? Schroom niet om me te contacten!

pieter vincent
Op 20-12-2014
Geschreven door: Pieter Vincent
In: Sportvisie

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019