Nederland in het teken van volleybal

19/05/2015 - 12:00

In 2015 is Nederland het kloppend hart van de volleybalwereld. Twee unieke topsportevenementen: het WK Beachvolley en het EK Volleybal Dames, vinden plaats in ons land. Een geweldige kans om volleybal een enorme boost te geven! Ook in Eindhoven vinden er dit jaar allerlei evenementen plaats in aanloop naar het EK Volleybal Dames, waarvoor Eindhoven een van de speelsteden is. Dit om het volleybalvirus nog eens extra te verspreiden. Een kleine selectie.

City Beach Tour

Het meest in het oog springende evenement is de City Beach Tour. Van 28 tot en met 31 mei wordt het 18 Septemberplein omgetoverd tot een beachsport-arena. De beachtour brengt vier dagen lang beachsport, fun en entertainment naar het centrum van Eindhoven en is daarmee onderdeel van de volleybalmaand in Eindhoven.

Eerste Divisie toernooi

Het meest spectaculaire onderdeel van de City Beach Tour is het Eerste Divisie toernooi op zaterdag 30 mei. Het niveau gaat omhoog en damesteams uit heel Nederland staan te popelen om te spelen op het 18 Septemberplein, een prachtige locatie midden in de stad. Zowel het center court als veld twee staan beschikbaar voor acht damesteams. Zij strijden om de toernooititel van Eindhoven. Je kunt gratis komen kijken en aanmoedigen.

Meer informatie en programma

Join Volleybal Tour

Om er dit jaar samen een volleybalfeest van te maken, is de Join Volleybal Tour gestart. Ter promotie van het volleybal en de twee topevents rijdt er een unieke volleybal bus met gave volleybalattracties (smashmeter, spronghoogtemeter/blokdoek, springstadion, duikmat, fotozuil en mik korfen) door het land. De Join Volleybal Tour komt langs bij de City Beach Tour op 31 mei en bij de Eindhovense Studenten Volleybal Vereniging Hajraa op 18 augustus. Have fun!

Toppers on Tour

Een (oud-)international bij de training, een coach die een lezing geeft over het trainersvak of een volleybaltopper die een presentatie houdt op een club of school. De poule van huidige en voormalige spelers van de nationale teams zijn van alle markten thuis en in het hele land te vinden. Zo ook in Eindhoven! Houdt de kanalen van Eindhoven Sport in de gaten waar en wanneer de toppers aanwezig zullen zijn.

Clinics

Naast bovenstaande evenementen worden er nog allerlei activiteiten georganiseerd voor scholen. Zo worden er clinics Smashball en beachvolleybal gehouden op basisscholen. Ook zullen kinderen uiteindelijke een Smashball toernooi spelen, dat tijdens het EK Volleybal Dames wordt georganiseerd.

Kom je ook?

Lijkt het je leuk om deel te nemen of aanwezig te zijn bij bovenstaande evenementen? Houd de websites van de Nevobo in de gaten voor alle actuele informatie. We maken er samen een top-volleybaljaar van!

gastblogger
Op 19-05-2015
Geschreven door: Gastblogger
In: Evenementen