Much More Running Team: meer ‘sub 3 uur’ marathons

01/06/2015 - 12:00

Als voorbeschouwing op de marathon van Rotterdam schreef de NOS een artikel over Nederlanders die marathons lopen. Het zijn er steeds meer, maar ze lopen steeds langzamer. In 1989 liepen nog 1593 Nederlandse mannen in minder dan drie uur de marathon, vorig jaar nog maar 459. Twaalf daarvan kwamen er uit ons team. Hopelijk zijn het er volgend jaar meer.

Much More Running Team

Wie zijn wij? Wij zijn Much More Running Team, voortgekomen uit de marathongroep van Eindhoven Atletiek die in 2008 werd opgericht door voormalig professioneel marathonloper Luc Krotwaar. We lopen overigens niet alleen marathons, de meeste nieuwe leden starten met 10 kilometers en halve marathons en er zijn ook een aantal atleten die op de baan lopen (800  - 5000 meter). Het team is opgericht met een aantal doelen. Enerzijds willen we beter zichtbaar zijn voor zowel potentiële nieuwe leden als de buitenwereld in het algemeen. Atleten met potentie die voor zichzelf lopen en atleten van andere verenigingen in de regio die nu hun trainingen vooral alleen doen, kunnen veel baat hebben bij ons team. Doordat we een brede groep hebben, kunnen atleten zich aan elkaar optrekken en daardoor individueel beter worden. Verder willen we professionaliseren in de begeleiding van atleten. We denken hierbij aan teamkleding, trainingskampen, begeleiding wat betreft voeding etc. Daarvoor willen we partners zoeken en hebben we in Intersport Eindhoven ook al een partner gevonden.

Marathon lopen onder de drie uur, waarom?

Buiten dat drie uur een mooie grens is om te doorbreken, zul je merken dat jezelf spectaculair verbeteren, je lol in het sporten doet toenemen. En dat is wat wij bij de meeste van onze nieuwe teamleden zien gebeuren. Ook is lopen als team leuker. Je kunt elkaar over een dood punt heen trekken in een training, ervaringen uitwisselen en samen naar een piekmoment toewerken. Met andere woorden; een ambitieus doel stellen en daar naartoe werken is leuk.

Dé marathon lijst

Wij zouden het leuk vinden om de jaarlijkse marathonlijst, waarin iedereen wordt opgenomen die een marathon onder de drie uur heeft gelopen, weer wat verder op te vullen. Dit bij voorkeur met leden van ons team. Uiteraard kunnen en willen wij niet met de profs wedijveren, we werken eigenlijk allemaal fulltime en zien hardlopen als hobby. Maar we willen wel zo hoog mogelijk op deze lijst, de lijst waar alles om draait. De lijst waar iedereen wel een mening over heeft. De lijst waar iedereen in wil staan.

Meetrainen

Is het mogelijk om (een keer) mee te trainen met ons? Jazeker! En zoals gezegd, je hoeft geen marathonambities te hebben. Stuur een mailtje naar info@much-more.nl met je contactgegevens en we maken een afspraak voor een proeftraining. Je zit niet direct aan ons vast. Wil je ons blijven volgen? Dat kan via onze website, Facebook, Instagram en Twitter.

gastblogger
Op 01-06-2015
Geschreven door: Gastblogger
In: Sporten