Live hockeyverslag vanuit incredible India

02/02/2015 - 11:30

Zoals ik in mijn vorige blog schreef, ben ik van 22 januari tot 22 februari voor de Uttar Pradesh Wizards actief in de Hockey India League. Het is voor mij niet de eerste keer dat ik naar India afreis, twee keer eerder heb ik er mogen spelen en het land kunnen ervaren. Je zou dus denken dat je weet wat je te wachten staat. In de twee weken dat ik hier nu ben, heeft India wederom het tegendeel bewezen. Het is een land van uitersten waar iedere dag iets anders op je staat te wachten.

Land van uitersten

Zo is onze thuisbasis, Sahara City in Lucknow, een soort afgeschermde mini stad (opgebouwd door het bedrijf Sahara dat eigenaar is van ons team). Hier kunnen we ons in alle rust met het team voorbereiden en ontspannen. We verblijven in bungalows en hebben een grote sociale ruimte waar we eten, poolen, tafeltennissen en besprekingen hebben. Niets te klagen dus. Op weg naar het stadion, zo'n 45 minuten rijden van Sahara City, kwam ik voor het eerst weer in aanraking met de andere kant van India. Je ziet mensen letterlijk creperen in de goot, koeien lopen over straat en mensen wonen in zelfgebouwde hutjes. En dan heb ik het nog niet over het verkeer. Dat is een soort georganiseerde chaos die wij westerlingen waarschijnlijk nooit zullen begrijpen. Aan de andere kant zijn het zo'n ontzettend dankbare en vriendelijke mensen die oprecht kunnen genieten van het leven en ook van het hockey. Iets waar veel Nederlanders een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik kreeg zelf een enorme glimlach van de vele blije en enthousiaste gezichten die ik zag bij onze eerste thuiswedstrijd. Bij velen van de jonge fans zag ik de de blik van hoop in de ogen, dat ook zij in de toekomst mogen uitkomen op het hoogste niveau in India. Waanzinnig om mee te maken.

Geniet van iedere seconde

Op het moment van schrijven zit ik al een slordige 6 uur in de bus op weg naar onze eerste uitwedstrijd tegen de Punjab Warriors. Er waren helaas geen vluchten beschikbaar vandaag, ook dat is India. Op dit soort momenten kun je heel moeilijk gaan doen, maar ik heb geaccepteerd dat dit er nou eenmaal bij hoort in India! En het is stiekem nog best leuk ook wat je allemaal meemaakt tijdens zo'n busrit (onze masseur 'Pinto' op een kameel). Ik ga nog een uur of 3 genieten van deze busrit.

Wil je de Hockey India League volgen dan kijk dan op league.hockeyindia.org en voor livestream op starsports.com.

Verslag in beeld

bob de voogd
Op 02-02-2015
Geschreven door: Bob de Voogd
In: Sporthelden

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019