Korfbal op wereldniveau in Eindhoven

31/01/2017 - 11:15

Robert van der Horst, Jeroen Zoet, Joan Vos, Rob Reckers, Luuk de Jong, Renée Kuin, Guardado, Dennis Snel, Phillip Cocu, André Kuipers, Mink van der Weerden. Zomaar wat namen van sportmannen en sportvrouwen die wekelijks in Eindhoven op de sportvelden staan. Niet zomaar sporters. Sporters die op het hoogst mogelijke niveau van Nederland sporten. De voetballers en hockeyers heb je er waarschijnlijk al tussenuit gehaald. Wie zijn dan die andere sporters; Joan Vos, Renée Kuin, Dennis Snel en André Kuipers? Dit zijn spelers (en trainer) van korfbalvereniging DSC die wekelijks op het hoogst mogelijke korfbalniveau van de wereld hun wedstrijden spelen, de Korfbal League. In voetbaltermen te vergelijken met de Premier League of de Primera Division.

Atletische sport met techniek, inzet, inzicht en teamspirit

Het is je mogelijk ontgaan, maar in sporthal de Vijfkamp in Eindhoven Noord, thuishaven van DSC, komen iedere twee weken ruim 700 mensen de wedstrijden van DSC 1 bezoeken. Voor het eerst in het bestaan van de Korfbal League speelt een team uit Zuid-Nederland op dit niveau. Het afgelopen seizoen zijn we hier naartoe gepromoveerd. Hoewel we sneller op dit niveau spelen dan verwacht, komt dit voor ons niet als een verrassing. Al jarenlang zijn we bezig om de kwaliteit van onze jeugd naar een hoger niveau te tillen. Elementen als plezier, presteren en korfbal aanbieden naar eenieders niveau, zijn belangrijk bij het behalen van ons succes. De afgelopen jaren zijn onze C1, B1 en A1 allemaal een keer landskampioen geworden in hun leeftijdsklasse. Daarnaast hebben we veel teams die in het breedtekorfbal actief zijn, of ons G-team dat ieder jaar groeit in aantal. Naast het sporten zijn we voor de jeugd actief met allerlei jeugdactiviteiten die losstaan van het korfbal maar gericht zijn op plezier. Het feit dat jongens en meisjes, dames en heren in 1 team spelen maakt korfbal een unieke sport in de wereld. Korfbal, een atletische sport gecombineerd met techniek, inzet, inzicht en teamspirit.

Terug naar de Korfbal League

Iedere twee weken is er een thuiswedstrijd van DSC 1. Vier dames en vier heren verdedigen de kleuren van de club. Wedstrijden op het scherpst van de snede in een afgeladen zaal. Met een enthousiast aanmoedigend publiek en de spelers die strijd bieden op het veld, zijn we erin geslaagd om vier punten te behalen uit zeven wedstrijden. Waar we bij aanvang van de competitie werden gezien als degradatiekandidaat nummer één, staan we op dit moment op een veilige plek. Een plaats die ons de gelegenheid biedt om verder te groeien en verder vorm te geven aan onze ambitie. Je kunt het je wellicht niet voorstellen, maar in korfballand is echt iets losgemaakt. Vanuit de hele regio komen mensen kijken. Kinderen die na de wedstrijd het veld op rennen voor een handtekening van of een foto met hun favoriete spelers. Bezoekers die voor de eerste keer zijn geweest, weten zeker dat ze terugkomen. Wanneer kom jij eens kijken?

Programma

21-01-2017 20.00 uur: DSC – DVO/Accountor
04-02-2017 20.00 uur: DSC – Fortuna/Delta Logistiek
11-02-2017 20.00 uur: DSC – AW/DTV
25-02-2017 20.00 uur: DSC – DOS ‘46
11-03-2017 20.00 uur: DSC – LDODK/Rinsma Fashion

Door: Geert Franse Secretaris van DSC. Van huis uit voetballer. Door toedoen van mijn drie zonen helemaal de korfbalwereld ingetrokken. Waar ik nog het ouderwetse beeld had van drie vakken en een rieten korf. Is het veranderd in een sport met twee vakken, een schotklok, veel dynamiek en wat ik het mooiste vind een gemengde sport waarbij wederzijds respect hoog in het vaandel staat.

Foto: Rob Reurling

gastblogger
Op 31-01-2017
Geschreven door: Gastblogger
In: Sporten

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019