Klimmen: wanneer begin jij?

24/04/2017 - 10:00

Klimschoentjes aan...check! Pofzakje om...check! Route uitgekozen...check! Ingebonden aan het touw...check! Veilig ingebonden bij mijn zekeraar...check! Ik haal een keer diep adem, kijk nog eens omhoog naar de route die ik wil gaan klimmen, pak met mijn handen twee greepjes vast, zet mijn linkervoet op een klein treetje, adem diep in en duw mezelf omhoog. I’m on my way!

Klimmen natuurlijk

Klimmen...ieder kind klimt. Klimbewegingen zitten in onze ‘natuur’, in ons DNA. Geen enkele sport, behalve lopen, is zo natuurlijk als klimmen. Ons kleine kikkerlandje beschikt niet over mooie natuurlijke rotsen, maar we hebben wel de mooiste indoor klimwanden. Bij Neoliet beschikken we over klimwanden in allerlei vormen, tot zeventien meter hoog en met een aanbod voor zowel beginners als vergevorderde klimmers. We vervangen onze klimroutes met grote regelmaat, zodat je ook altijd weer nieuwe uitdagingen hebt op je eigen klimniveau.

Uitdaging

Van beginner tot expert, iedereen kan bij ons klimmen totdat je echt niet meer kan. Klimmen is een sport met een continue uitdaging voor het hoofd en het lijf. Het is een individuele sport, waarbij je telkens opnieuw op zoek gaat naar je eigen grenzen. In het begin speelt angst (hoogtevrees) soms nog een rol, maar zodra je het materiaal en je zeker-partner vertrouwt zit de uitdaging in de klimroutes zelf. Hoger, steiler, lastigere grepen die nog verder uit elkaar zitten. Gekke bewegingen waarbij je al je creativiteit nodig hebt, brute kracht-routes of heel technische, vrouwvriendelijke routes, kindvriendelijke routes, je komt ze allemaal tegen.

Lifestyle

De klimsport is een echte lifestyle sport. Veel klimmers maken de stap naar het outdoor klimmen en reizen de halve wereldbol rond om te klimmen op allerlei mooie plekken. Je komt heel gemakkelijk in contact met andere klimmers, zowel in de klimhal als op reis. Maar ook als alternatief voor de sportschool is klimmen zeer geschikt. De variatie aan bewegingen maakt dat je bijna alle spieren vanzelfsprekend traint. En daarbij hebben we in onze klimcentra aanvullende mogelijkheden om je kracht te trainen. Veel klimmers zijn gestart in een jeugdgroep en zijn in hun volwassen leven nog altijd volop actief in de sport. In 2020 is de klimsport voor het eerst Olympisch, dus ook als serieuze wedstrijdsporter heb je uitdaging genoeg.

Neoliet Eindhoven

25 Jaar geleden is meervoudig Nationaal Kampioen Erik Jacobs begonnen met de bouw van Klimcentrum Neoliet Eindhoven. Nu, in 2017, heeft Neoliet 9 klim- en boulderhallen in Nederland en Duitsland en volgt later dit jaar de opening van ons 10e filiaal in Utrecht! En vanaf die allereerste dag hebben al vele klimmers, sporters en Nationale klim-teams hun weg naar onze klimhal gevonden en zijn er ontelbare klimwedstrijden en events, vrijgezellenfeestjes, kinderfeestjes, bedrijven-uitstapjes en evenementen georganiseerd.

Wanneer begin jij bij Neoliet? Kijk op onze website voor de mogelijkheden.

Door: Leo Broekmans, Manager Klimcentrum Neoliet Eindhoven

gastblogger
Op 24-04-2017
Geschreven door: Gastblogger
In: Sporten