Hoe ik mijn eerste ijshockeywedstrijd overleefde

28/02/2017 - 09:15

IJshockey, de fysieke sport bij uitstek. Zet dan nog eens twee topteams tegen elkaar, die strijden om een tweede plek in het klassement en je krijgt een boeiende wedstrijd met flink wat opstootjes. Om eerlijk te zijn wist ik niet wat ik moest verwachten van deze wedstrijd, want het was mijn eerste ervaring met deze sport. Daarom nog vlug even de spelregels opzoeken voor de wedstrijd en we waren er helemaal klaar voor! 

Metal muziek

Voor deze wedstrijd werkte de thuisploeg samen met Dynamo die voor extra sfeer zorgde met live muziek. De metal groep 'We don`t give a puck', gaf heel de avond het beste van zichzelf. Een apart genre maar heel toepasselijk bij het ijshockey-gebeuren.

De game

De spelers van de Eindhoven Kemphanen en de Amsterdamse Amstel Tijgers kwamen bepakt met bescherming het veld op geraasd. Wat volgde was een ware strijd van zestig minuten voor de overwinning. De wedstrijd startte behoorlijk rustig met enkele mooie kansen voor beide partijen. Na de eerste pauze barstte te strijd helemaal los, de snelheid werd opgedreven en de spelers kwamen meer en meer in aanraking met de boarding. Dit leidde dan ook tot een aantal ruzies op het veld. Uiteindelijk stond het na zestig minuten spelen 4-4. Wat volgt er nu? Dit hadden we niet in de spelregels gelezen, dus bleven we vol nieuwsgierigheid wachten tot er iets ging gebeuren op het ijs. Uiteindelijk waren het vijf minuten van onduidelijkheid. De tijd begon weer te lopen en de spelers gaan voluit voor die ene overwinningsgoal. Plots speelt elke ploeg met een persoon minder, na enkele minuten nog met een persoon minder. De spelers staan nu nog met vier op het veld in plaats van zes. In volle spanning zit het publiek te kijken naar enkele nipte schotten. Na vijf minuten gaat het eindsignaal.

Penaltyshots

Uiteindelijk moest de wedstrijd bepaald worden door penaltyshots. Degene die minder penaltyshots scoort, verliest de volledige wedstrijd. De eerste zes shots van beide teams werden allemaal gescoord. Daarna verliep het wat minder vlekkeloos. Tot tweemaal toe konden de Kemphanen het afmaken, maar deden dit niet. Uiteindelijk na verschillende penaltyshots trokken de Eindhovenaars toch aan het langste eind en wonnen de wedstrijd.

Aanrader

Al ooit ijshockey in een Amerikaanse film gezien? Ik had voor de match niet gedacht dat hier in Nederland ook zo’n fysieke sport zou zijn als daar, maar de Nederlandse ijshockeyers komen aardig in de buurt. Weet je in het weekend eens niet wat te doen en wil je een nieuwe ervaring opdoen? Dan raad ik het iedereen aan om eens een ijshockeywedstrijd bij te wonen. Enkel een tip, kleed je goed aan anders ga je met bevroren voeten huiswaarts!

gastblogger
Op 28-02-2017
Geschreven door: Gastblogger
In: Evenementen

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019