Geef nooit op!

10/10/2016 - 09:15

Elke maandagavond hoorde ik buiten meiden bootcampen. Onderuitgezakt op de bank, voelde ik me altijd een beetje schuldig. Tegelijkertijd vond ik het bloedirritant dat ik niet gewoon rustig van mijn portie nutteloos televisie kijken kon genieten, terwijl er telkens “Één, twee en door! Nog even volhouden” werd geschreeuwd op de achtergrond. Hoe dan ook, het heeft geholpen. Ik ben overstag gegaan en heb me aangemeld. Ik ben klaar voor een lesje bootcamp.

Zin om te gaan

Aanmelden is niet zo moeilijk, maar nu moet ik nog daadwerkelijk gaan. Het excuus ‘te ver weg’ kan ik in deze in elk geval niet gebruiken. De supermarkt (onder mijn huis) is verder weg. Gelukkig is excuses verzinnen nergens voor nodig dit keer, voor de verandering heb ik zin om te gaan sporten. Oké, naast de gebruikelijke spanning dan, want: nieuwe mensen, buren die spontaan langskomen, ben ik wel goed genoeg? Mijn conditie is niet slecht, maar deze meiden doen dit natuurlijk al tijden. Bovendien zal het best even zwaar zijn na zes weken vakantie. Naast een paar rondjes hardlopen en fietsen heb ik de afgelopen weken niet veel gedaan. Dat probeer ik maar even te vergeten.

Tijd om te starten

Ik ben uitgenodigd door een meisje dat ik al langer ken, dus ik leg mijn yogamatje naast dat van haar op het grasveld. We zijn beiden blij dat we in elk geval iemand kennen in de groep. De rest lijkt namelijk al jaren bevriend te zijn. Iedereen woont hier in dezelfde wijk. We beginnen met een korte warming up. Deze bewegingen ben ik duidelijk niet gewend, al snel voel ik mijn beenspieren. Maar ik laat me niet kennen. Ik geef niet op. Zo lang ik nog rechtop blijf staan, met of zonder trillende benen, ga ik door.

Goed bezig

Veruit de meeste oefeningen die we doen, doen we zonder extra hulpmiddelen. Planken, squats, opdrukken, sprinten, springen, burpees, het komt allemaal voorbij. Nadat je verzuurd bent, komt er altijd nog een tweede ronde van dezelfde oefening. Poeh! Ik zie er al snel uit alsof ik een marathon heb gelopen. Mijn haren, die ik netjes in een hoge paardenstaart had gebonden, kroezen rondom mijn hoofd en bij wijze van uitzondering is mijn hoofd helemaal rood aangelopen. Het maakt me niet meer uit, ik heb in elk geval het gevoel dat ik goed bezig ben en dat voelt top!

Competitie

We eindigen de les met een wedstrijdje touwtrekken. Ondanks dat ik dat vaker gedaan heb, is het absoluut niet mijn specialiteit. Toch gaan we er allemaal vol in. Een beetje competitie maakt het extra leuk. We winnen één keer, maar verliezen ook twee keer, maar dat maakt niet uit. Bekaf doen we de cooling down, waarna iedereen richting huis wandelt. Ideaal sporten om de hoek!

Spierpijn is fijn?

Pijn is fijn, is nooit echt mijn motto geweest, maar in de dagen na de bootcamples, ben ik toch een klein beetje blij met die onwijze spierpijn. De volgende keer wat meer water drinken, is de tip van mijn collega Linda die even geleden een les waterbootcamp volgde. Dan heb je wel het resultaat, maar niet de pijn. Goede tip!

Verkocht

In tegenstelling tot veel andere sporten is bootcamp wel iets dat ik op langere termijn volhoud, want veel afwisseling, support van een goede trainer en een stel leuke meiden voor de nodige girltalk. Nooit gedacht, maar na de eerste les, heb ik me zowaar ingeschreven voor komende maand. Volgende maand start er een tweede les en wordt het twee keer per week. Ik heb er zin in! Meer sporten, is meer energie en een mooi lijf. Dat gevoel wil ik vasthouden!

Foto: Ben Webb

anja schenkels
Op 10-10-2016
Geschreven door: Anja Schenkels
In: Sporten