De eerste keer Marathon Eindhoven, ook de laatste?

29/10/2014 - 11:15

Je hebt voor het eerst een halve, of misschien toch die hele marathon gelopen. En dan? Heb je de smaak te pakken of denk je: eens, maar nooit meer. Ik vraag het aan twee van mijn loopmaten die laatst zijn gefinisht in Eindhoven, na hun eerste hele marathon.

De aanleiding

René Bos (52) blijkt de ‘aanstichter’ te zijn geweest om de uitdaging aan te gaan. Half juni werd in Maastricht op het Vrijthof, na een succesvolle ’Maastrichts Mooiste‘ het plan geboren om een hele marathon te gaan lopen. Liefst in een mooie omgeving en bij lekker weer. Zoals in Barcelona bijvoorbeeld. Maar Eindhoven was ook haalbaar volgens René, dus is het besluit genomen om daar de eerste hele marathon te lopen. Onder de bezielende leiding van onze trainers Heather, Henk en Peter en het niet aflatend enthousiasme van George zijn ze er aan begonnen.  “Over 10 jaar is het toch te laat voor mij”, aldus René.

Het resultaat

“Ik heb erg lekker gelopen” aldus Ronald Adams (37). “Ik had echt het gevoel dat de hele recreantenploeg van mijn club Eindhoven Atletiek achter me stond: een fietsende haas, een bananenpost en overal langs het parcours aanmoedigingen van clubleden die ’s middags zelf de halve marathon zouden gaan lopen. Dat werkt echt fantastisch en doet je goed. Met mijn tijd ben ik tevreden: 3 uur 33 minuten en 38 seconden. Voor een eerste keer niet onaardig, toch?" ”Maar ook de testlopen met de trainers van Eindhoven Atletiek en de massages van Willy zijn belangrijk geweest voor een goede voorbereiding” vult René aan, "en natuurlijk de gezellige loopmaten! Mijn tijd van 3 uur 58 minuten en 23 seconden is wat langzamer dan die van Ronald, maar onder de 4 uur was wel mijn doel" aldus René.

Barcelona

En zo gebeurde het dat er een klein fanatiek groepje van Eindhoven Atletiek hun eerste hele marathon in Eindhoven met succes uitliep. En ze hebben de smaak te pakken. De volgende zal dus zijn in Barcelona. Is daar een ander soort training voor nodig? Gaat die zwaarder worden? Ik ben benieuwd en zal ze blijven volgen.

arno nieuwlaat
Op 29-10-2014
Geschreven door: Arno Nieuwlaat
In: Evenementen