Bucketlist: deze 5 Eindhovense sporten moeten erop

01/02/2015 - 12:15

Heb jij er al een, een bucketlist? Wat wil je beslist ooit gedaan hebben in je leven? Welke ervaringen wil jij (later) delen met je kinderen of kleinkinderen? Ik heb vijf sporten uitgezocht die absoluut niet mogen ontbreken op jouw lijstje. Uitdagend, spannend en sowieso onvergetelijk. Goed nieuws: je kunt ze allemaal doen in Eindhoven. Laat die adrenaline maar stromen!

1. Abseilen van het Philips Stadion

In Rotterdam heb je de Euromast, maar in Eindhoven kun je ook abseilen van een erg bekend bouwwerk, namelijk het Philips Stadion. Daal af van de rand van het stadion, voel de vrijheid en de adrenaline en beland via een kabel midden op het veld. Als Eindhovenaar mag dit niet op je lijstje ontbreken.

2. Spring van de 10-meterhoge springtoren

Het klinkt niet zo hoog misschien, maar als je bovenop de 10-meterhoge springtoren staat in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep, kan ik je verzekeren, dit is een hele uitdaging. Oefening baart kunst natuurlijk, want zonder training kun je dit niet doen. Maar als je dit hoogtepunt bereikt hebt, kun je zeker trots op jezelf zijn.

3. Bounceball bij IJssportcentrum Eindhoven

Deze coole sportervaring wil je zeker niet missen. Trommel je vrienden of familie op en ga de strijd aan tijdens een potje bounceball bij IJssportcentrum Eindhoven. Gekleed in een opblaasbare bal, waar alleen je onderbenen onderuit steken, speel je een potje voetbal op het ijs. Lukt het jou om te scoren of eindig je steeds stuiterend over het ijs? Succes!

4. Vijftien meter de lucht in met flyboarden

Laat jezelf metershoog de lucht in spuiten en schiet als een dolfijn door het water met flyboarden. Door grote hoeveelheden water die onder hoge druk onder je vandaan worden gespoten, vlieg je tot vijftien meter de lucht in. Watersport was nog nooit zo leuk!

5. Aerial Yoga bij Step by Step

Toegegeven, luchtacrobaat of -acrobate word je niet zomaar. Er is sinds kort wel een zeer ontspannen en minder ingewikkeld alternatief: Aerial Yoga. Hangend in de lucht word je fysiek uitgedaagd. De les eindigt met een heerlijke massage, hangend in je eigen hangmat. Een ultieme combinatie van sport en ontspanning.

Jouw sportbucketlist

En…en…en… Welke sport(ervaring) staat er op jouw bucketlist, maar ontbreekt er op die van mij? Inspireer mij en andere lezers en laat hieronder weten wat jouw ultieme sportdroom is.

anja schenkels
Op 01-02-2015
Geschreven door: Anja Schenkels
In: Sporten

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019 zijn het instructiebad en reactiveringsbad gesloten vanwege onderhoud.

Date: 
19 april 2019