8 vakantie-survivaltips voor jouw conditie

23/08/2015 - 12:00

Na maandenlang te hebben getraind voor die beachbody en die fantastische conditie, wil je deze in de zomer natuurlijk niet gelijk verpesten. Hoe zorg je ervoor dat je er na je vakantie nog steeds fabuleus uitziet in badkleding en dat je zorgvuldig opgebouwde conditie niet helemaal naar de maan is? Sporten, juist! Maar hoe doe je dat als de zomerstop is aangebroken? In Eindhoven zijn er gelukkig genoeg alternatieven om, ook als de zon schijnt, lekker te blijven bewegen. En dat zonder dat je maandenlang aan een abonnement vast zit. Hieronder lichten ik mijn acht favorieten uit. Heb jij nog mooie aanvullingen? Laat het weten!

8 tips om in beweging te blijven

1. Hip en tegelijk lekker intensief: trampolinespringen bij SuperJumpXL. Je kunt je dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur uitleven op de mega grote trampolinevelden. Tip: reserveer van te voren, dan ben je gegarandeerd van een plek. Bevalt het goed? Na de zomervakantie worden er weer lessen gegeven zoals stunt & tricks lessen, trampo workout en trampo bootcamp fitness. Prijs: vanaf € 7,50.

2. Wat is er lekkerder dan een verfrissende duik? Zwemmen kan bij mooi weer in de buitenbaden van het ir. Ottenbad of Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep, maar wil je echt meters maken, dan kun je beter baantjes gaan zwemmen in het binnenbad. Met een passe partout (€ 50,- per jaar) betaal je slechts € 2,- per keer. Alleen zwemmen in de zomer? Na half 4 betaal je bij beide zwembaden slechts € 5,-.

3. De lessen gaan misschien niet door, maar wie weerhoudt jou ervan om een sporthal of zaal te huren en met een stel teamgenoten of vrienden lekker te gaan sporten.

4.  In de zomervakantie vinden er tal van sportieve evenementen plaats in en rondom Eindhoven waaraan je kunt deelnemen. Op de Eindhovense Sportkalender vind je een overzicht.

5. Fietsen, skaten, wandelen, misschien niet de sporten die je normaal gesproken beoefent, maar kies een mooie route uit en je hebt een leuk dagje uit, gratis.

6. Voor stoere dames: Monk Eindhoven is in de zomervakantie geopend. Ga de uitdaging aan en bedwing de klimwand. Elke donderdag- en vrijdagavond kun je deelnemen aan een gratis introductieles.

7. Bij veel sportscholen betaal je per maand of worden 10-rittenkaarten aangeboden. Handig voor in de zomer. Houd ook websites als Socialdeal, Sweetdeal en Groupon in de gaten voor mooie aanbiedingen op sportgebied.

8. Vind je tennis leuk, maar ben je geen lid van een vereniging? In de zomer kun je bij Tennishal Eindhoven-Noord tennissen met 50% korting op maandag dinsdag en donderdag.

Sporten op vakantie

Natuurlijk is ook een vakantie in het buitenland of op een mooie plek in Nederland geen excuus om stil te zitten. Als je voldoende beweegt, vliegen die pondjes van die extra alcoholische drankjes of dat Italiaanse ijs er veel minder snel aan. Snorkelen, zwemmen, wandelen, fietsen, klimmen, raften, badmintonnen, tennissen, kanoën, dansen; waar je ook op vakantie gaat, als je wilt is er altijd een manier om in beweging te blijven. Een sportieve en ontspannen zomer gewenst!

anja schenkels
Op 23-08-2015
Geschreven door: Anja Schenkels
In: Sporten