Sporten

Activate your core

Activate your core! We hear that a lot but what does it mean? Luckily, this month we have Physiotherapist and Pilates Instructor Nadine Hermann from Studio Realign who helped answer some burning questions all about the core.

lenise collimore
Op 17-04-2018
Geschreven door: Lenise Collimore

De morgenstond heeft zweetdruppeltjes om de mond

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om sport in te passen in je leven. Maar als je echt wilt, vind je er wel tijd voor. Mijn ervaring is, dat het vooral belangrijk is om het daadwerkelijk een plekje in je agenda te geven. Zo is het wat minder vrijblijvend. Mijn collega Flip en ik proberen onszelf een nieuwe routine aan te leren: vroeg opstaan en naar buiten voor een fijne sportsessie in de natuur. Ja, voordat we gaan werken. Waarom? Allereerst omdat we het leuk vinden (op het vroeg opstaan na dan). Maar ook om te kijken wat het met ons doet.

anja schenkels
Op 10-04-2018
Geschreven door: Anja Schenkels

Cross-training, mixing up your exercise

What is cross-training and why should we all do it? I sat down with personal trainer Tim Aben who will also be opening Eindhoven Gym this coming September, for some professional advice.

lenise collimore
Op 19-03-2018
Geschreven door: Lenise Collimore

Flexible in February

I am devoting February to flexibility! Some of us have it, some of us need to work a bit harder for it. Me? I fall into the latter! But luckily, the very flexible Personal Trainer, Shanna van Mens, has helped out with her expert knowledge and tips!

lenise collimore
Op 23-02-2018
Geschreven door: Lenise Collimore

Stilstand of vooruitgang?

Een dikke week in 2018 zitten de eerste hardloopkilometers er weer op, is de eerste wandeling gemaakt en zijn de eerste baantjes gezwommen. En niet alleen door mij. De drukte in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion op deze eerste (echte) maandag van januari laat zien, dat de goede voornemens ter harte worden genomen.

rianne pragt
Op 08-01-2018
Geschreven door: Rianne Pragt

There's always time to kickbox

It’s no secret that I like to box, so when the opportunity came up to try out kickboxing at Personal Physique I wasn’t about to knock it back.

lenise collimore
Op 05-10-2017
Geschreven door: Lenise Collimore

Marathon Eindhoven: van start tot finish!?!

Zondag 8 oktober is het weer zover: de marathon van Eindhoven! Na het recordaantal deelnemers aan het eendaagse sportevenement vorig jaar, zijn de afstanden dit jaar verspreid over twee dagen. Een echt Eindhovens marathon-weekend dus! Neem jij ook deel aan één van de afstanden dit jaar? Lees dan zeker even verder, voor de laatste tips & tricks!

linda van maanen
Op 28-09-2017
Geschreven door: Linda van Maanen

De uitdaging: de klimmuur op

In zijn blog daagde Leo van Klimcentrum Neoliet ons uit om ook eens de hoogte te bedwingen in de klimhal. Dat laat ik me geen twee keer zeggen; die uitdaging ga ik graag aan! Aangezien ik enige tijd geleden, eveneens voor de Eindhoven Sportblog, de klimsport boulderen heb uitgeprobeerd, had ik er wel vertrouwen in. Maar of dat terecht was?

anja schenkels
Op 08-09-2017
Geschreven door: Anja Schenkels

Modern Besturen: help je sportvereniging verder

Ik voetbal al enige tijd in het vaandelteam van Unitas’59 in Eindhoven. Sinds enkele jaren heb ik de behoefte om niet alleen te voetballen bij de club, maar ook op een ander vlak een steentje bij te dragen. Lang heb ik gedacht, dat ik dit door trainerschap vorm zou geven. Ik sta echter al zo’n vier keer per week op het voetbalveld en zag het trainerschap meer als iets wat ik na m’n huidige voetbalcarrière wilde doen. Gaandeweg kwam ik erachter dat er ook andere functies bij een sportvereniging vervuld kunnen worden, die mij wellicht aanspreken.

gastblogger
Op 13-06-2017
Geschreven door: Gastblogger

Schermen, net als op YouTube mama!

Ruim twee jaar lang zat ik tijdens de zwemlessen van onze kinderen zwetend van de warmte langs de kant. Na het behalen van de zwemdiploma’s, waren we beiden blij! Dit was ook het moment dat onze kinderen zelf een sport mochten kiezen die zij leuk vonden. Dat was voor onze zoon Julian nog best lastig, tot hij opeens meldde dat hij een gave sport had gevonden: schermen! “Hoe kom je dáár nou bij?”, was mijn eerste reactie. Oké, dat hij geen echte voetballer is, had ik ook al door, maar deze keuze had ik niet verwacht. “Gewoon, op YouTube gezien”, zei hij.

gastblogger
Op 12-09-2017
Geschreven door: Gastblogger

Het buitenbad is helaas gesloten. Deze gaat weer open op 28 april 2018. Tot dan!

Date: 
19 april 2018