Swim Cup 2018 is hét meetmoment voor komende EK's

< Terug

Van vrijdag 13 t/m zondag 15 april is het Pieter van den Hoogenbandzwemstadion het toneel van de Swim Cup in Eindhoven. De veertiende editie van de Swim Cup staat in het teken van het zwemmen van kwalificatietijden voor de komende EK’s, maar ook is er weer een uitgebreid programma voor de jeugd.

In het tweede weekend van april verzamelt de nationale en internationale zwemtop zich in Eindhoven om hun beste tijden te zwemmen, daarmee wil een ieder zich kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen, die later dit jaar plaats vinden in Glasgow, Schotland. Voor de parazwemmers vindt het EK plaats in Dublin. Voor beide Nederlandse ploegen is de Swim Cup in Eindhoven dus hét meetmoment voor komende EK’s.

Meer over de Swim Cup

Snelle tijden met veel sensatie

Het is hopen op snelle tijden met veel sensatie. Onder andere de strijd bij de vrouwen op de 100 meter vrije slag belooft een hele spannende te worden met Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Marrit Steenbergen in één bad.  Naast deze dames is bijna de voltallige Nederlandse selectie aanwezig, waaronder Ferry Weertman, Kira Toussaint en Jesse Puts.

Tickets zijn nu verkrijgbaar!

De kaartverkoop van deze spectaculaire Swim Cup, is van start. De toegangskaarten zijn voor verschillende zwemactiviteiten te bestellen. Kom niet voor verrassingen te staan en zorg dat je de kaarten met online korting vooraf besteld.

Koop hier je ticket

Maarten van der Weijden traint voor Elfstedentocht

Na een marathonzwemmen (42 kilometer) in 2016 en een 12-uurschallenge in 2017 bij de Swim Cup in Eindhoven te hebben gezwommen, zou Maarten van der Weijden dit jaar tijdens de Swim Cup trainen voor zijn Elfstedentocht die hij later dit jaar gaat zwemmen. Helaas is Maarten dit weekend verhinderd! Wij wensen Maarten natuurlijk heel veel succes met zijn training in het open water om uiteindelijk de Elfstedentocht te zwemmen.

Swim Cup voor de jeugd

Tijdens de Swim Cup in Eindhoven staat de jeugd altijd in de spotlights, naast de reguliere wedstrijden voor senioren worden er maar liefst drie wedstrijden voor de jeugd gezwommen. Ook geven Sebastiaan Verschuren en Joost Reijns, die beiden vele successen hebben gekend op het nationale en internationale podium, een zwem clinc. We starten op vrijdagmiddag met de finale van de nationale schoolzwemkampioenschappen, voorafgaand aan het finaleprogramma van de Swim Cup.

Op zaterdagmiddag is het de beurt aan de jongste zwemmers tijdens de Minior Swim Cup en op zondag strijden de junioren tegen elkaar tijdens de Arena Junior Swim Cup.

Op zondag 15 april staan Verschuren en Reijns klaar voor om de jeugd op speelse wijze een goede techniek bij te brengen en hen een extra zetje te geven. Na een intensieve clinic gaan Verschuren en Reijns met hun zwemmers de tribunes op, om met z’n allen de finales van onder andere Ranomi Kromowidjojo, Arno Kamminga en Jesse Puts te bekijken en hen aan te moedigen.

Bekijk deze activiteit

 

Het buitenbad is helaas gesloten. Deze gaat weer open op 28 april 2018. Tot dan!

Date: 
19 april 2018